En trip ner till Pizzerian

Pizzerian har länge varit förbjuden mark för den som vill äta hälsosamt. Dock har det ändrats. Tidigare fick man isbergssallad, sladdrig gurka och någon gummig bit som skulle liknas vid kyckling nerpressad i en ful vit frigolitlåda. Idag får man fräsch färsk sallad som innehåller läckerheter som grillad kyckling, ananas, ärtor, paprika, tomater och gurka för att nämna några. Detta serveras med nybakat bröd och valfri dressing, vitlök är en personlig favorit, mums!

Mitt tips idag är alltså att våga prova salladen på pizzerian!


Hemmafrupyssel

Det är ju helt galet vad tiden går långsamt när man bara sitter och väntar...
Idag kommer nämligen sambon hem igen efter utbildningen och tiden bara släpar sig fram. I snigelfart. Jag har städat, gott på långpromenad, solat, tvättat, pratat i telefonen och gud vet allt.. Ändå är det flera timmar kvar tills han kommer hem. Det är inte utan att man känner sig som en dum kär 15 åring som sitter och stirra på klockan och längtar.  

Denna hemmapyssel-dag har resulterat i ganska få steg för dagen. Skäms lite faktiskt, men ibland måste ju bara dessa saker fixas. Så de så.

Antal steg: 5526
"Extra snabba" steg: 2841
Kilometer: 3.31


Brösta upp er!

Självklart dimper det ner ett tips här på bloggen även idag.

Med tanke på att jag inhandlade världens sötaste tubtopp idag så kom jag och tänka på att om man vill se riktigt snygg ut i tubtopp ska man träna bröstmusklerna. Denna muskel som är så älskad av pojkarna men så bortglömd av flickorna. Anledningen till att dessa muskler behöver tränas är för att hållningen blir tusen gånger snyggare och man får ett snyggare bröst och visa upp (alltså delen mellan boobsen och hakan!).

Att träna bröst behöver inte vara så svårt. Övningar som alltid fungerar är klasiska armhävningar och bänkpress.

Armhävningar
Tänk på att böja ordentligt på armarna. Tänk näsan i marken! Tänk även på rumpan. Den ska vara spänd och rak, inte upp i luften mellan heller inte svankandes med ryggen.

Bänkpress
Ser läskigt ut men är riktigt roligt. Dessutom har du chans att be den där snygga killen om hjälp att passa bakom! Tänk på att ryggen alltid ska vara ner mot bänken samt att du lyfter med båda armarna så att hela bröstet arbetar. Handlederna ska även vara raka så att du inte får ont.



Så ut och brösta upp er nu tjejer!



Lilla jag fotades för ett material till skolan i våras

Summering av dagen

Pust. det vart en maraton runda på stan. Både för mina nu ömmande fötter och för min plånbok. Men bland måste man ju faktiskt unna sig, eller hur!

Antal steg: 13610
"Snabba steg": 4158
Kcal: 313
Kilometer: 8.16 

Frukost och morgonpromenad

Usch, nu har det varit lite magångest. Sådär lagom nöjd nu i efterhand över att jag knaprade i mig en massa ostbågar. Detta resulterade i en kvick och skön morgonpromenad på 45 minuter innan frukost. 
Promenaden resulterade i 4559 steg var av 4158 av dessa var "extra snabba". Mycket trevligt!

Frukosten idag bestod där inte av något bröd. Kände mig tillräckligt pluffsig redan.

1 tallrik havregrynsgröt med fullkorn. Detta serverades med en banan, sylt och mjölk.
1 glas juice
1 äpple skivat i bitar att knapra på till efterrätt  
1 kopp grönt te för att kicka igång förbränningen lite extra


Skönt, känner mig pigg, utvilad och mätt. Om en stund ber det av in till stan för att fylla ut garderoben ytterligare. Även lite nagellack, kajalpenna, register till en pärm och en mapp. Puh.

Vad är dina planer för dagen??

Sjysta Meloner

Någon mer än jag som är sugen på någonting gott såhär på fredagskvällen?

En bra tips är att äta melon istället för andra onyttigheter. Glöm inte att det finns många olika smaker, du kommer säkerligen att hitta en egen favorit.


Tappa kilon som Tom Cruise

Någon som har gått och jobbat bort sin gubbmage på senaste tiden är Tom Cruise.


Han och frugan Kate är dödspolare med paret Beckham vilket har resulterat i att träningstips har utbytts. David har tydligen tipsat om att han ska äta max 1500 kcal om dagen. Dessa kalorier ska helst bestå av kyckling, fisk, frukt och en hel del grönsaker. I träningsväg var det löpning, styrketräning och fäktning som gällde.


Bra grundläggande tips som David ge Tom måste jag säga. Detta visar att grundtanken äta nyttigt och träna faktiskt fungerar. Man kan ju hålla en tumma för att även deras damer följer samma råd och inte går på en massa dumma dieter och bantningskurer.



Min nya älskling

Äntligen har min fina stegräknare kommit! En Omron Walking Style One.




Jag har en vit

Den var superlätt att ställa in och är väldigt lätt att läsa av. Den visar antal steg, hur långt man har gått och hur många kalorier man har bränt. Dessutom visar den hur många "extra snabba steg" man har tagit. Självklart är målet att öga dessa effektiva steg så mycket som möjligt. Den går även ner i sparläge om man inte rör knapparna på fem minuter. Sweet.


Idag har det varit långpromenad på jobbet samt shopping så jag fick ihop ett par steg. I morgon är tanken att det ska bli en morgonpromenad innan frukost. Ska bli intressant och se hur många såna där extra snabba steg jag kommer att ta då!


Antal steg: 18312

Antal extra snabba steg: 4888

Kcal: 432

Sträcka: 10,98 kilometer


Mer stretch åt folket

Såhär innan läggdags kommer självklart ett litet tips.

Mitt tips idag är helt enkelt att stretcha efter att du har tränat. Då spelar det ingen roll om du har ridit, cyklat, gymmat eller vart på en Power Walk i det gröna. All träning förkortar musklerna. Sträcker man sedan inte ut den musklen riskerar den att förbli kort och stel och en kort och stel muskel kan inte alls bli lika stark och tålig som en elastisk muskel. Stretchar du tio minuter om dagen framför tv:n kommer du väldigt snart att märka skillnad, jag lovar!

Muskler som framsida lår, baksida lår, rumpan och ryggen är alltid bra att sträcka ut ordentligt.



Promenad i stan

Idag slog jag slag i saken och följde mina egna råd. Alltså hellre lite träning eller inget. Det hela resulterade i 35 minuter riktigt snabb power walk samt 15 minuter stretch. Hittade en perfekt runda runt centrum som är lite kuperad och perfekt att gå såhär lite senare på kvällen när man inte vågar smyga ner i närmaste skog och promenera runt. Skönt vart det är lite svettig vart jag allt. Perfa!

Vad tränade du idag?


Kvantitet är bra

Självklart ska jag klämma fram ett litet hälsotips för dagen också innan Sandra dyker upp.

Rådet idag lyder som så att det är bättre att träna många små pass i veckan en få stora. Det är bättre att få in en träningsrutin som är 30 minuter fem gånger i veckan istället för 90 minuter två gånger i veckan. Så varför inte lägga dig på golvet och göra några armhävningar och situps, eller en snabb promenad?


Matorgie

Okej jag ska erkänna . Idag kommer inte att blir mycket nyttigheter i mitt kök. Min söta kompis Sandra kommer nämligen över på besök och när hon och jag ses så blir det aldrig nyttigt. Nej nej. I och för sig blir det pastasallad med kyckling till varmrätt. Dock är det snittar av tunnbröd till förrätt och en träff med Sandra vore inte fullständig utan chips och ostbågar. Mums. Det är verkligen vår last. Big time. Men man måste ju unna sig lite eller, annars orkar man ju inte leva så det så!


Gå ner i vikt med kanel


Kanel. Kanel är dagens hälsotips. Kanel ökar nämligen förbränningen så gör som kändisarna och strö kanel över gröten, efterrätten, kaffet eller vad du nu gillar. Mer kanel åt folket!


Tiden som försvann

Mööög.

Idag vart det inte någon form utav motion alls...

Först vart det bilen till jobbet för att kunna åka till Willy´s och storhandla efter jobbet. När jag väl var hemma så stod det matlagning och betalning av räkningar på schemat. Vips så var klockan åtta och tid för träning var som bortblåst. Suck. I morgon då jäklar!



Har du varit duktig och tränat idag?


Lax Lyx

Idag vart det minsann lite lax. Gravad lax är nästan de godaste som finns tror jag!
Superduper enkelt.

Spagetti
Gravad lax
5 cocktailtomater
1/2 paprika
Feta

Koka pastan och hacka grönsaker och lax under tiden. Blanda sedan ihop allt till en gosig blandning. Ungefär hur gott som helst om jag får säga det själv. Mums!


Nystart med träningen

Behöver du en nystart? Behöver du ta tag i din träning? Då är det dags för en nystart!



Satt just och läste senast numret av Cosmopolitan där de uppmuntrade till nystart såhär till hösten. Jag håller helt med! Det är ni vi har chansen att börja om på en ny sida. Ett helt vitt ark som ska fyllas med träning, kost och hälsa. Här kommer några tips som ökar dina chanser att lyckas till hösten.                                                                  

'
Skriv ner din målsättning. När du får det nedpräntat på papper och då är det lättare att slänga ett öga på det när träningen känns tung. Det behöver inte ens vara skrivet, det räcker med en bild. Kanske en bild på Jessica Albas mage eller J-Los rumpa? Vem tänker inte till en extra gång då där man står där vid godishyllan när man vet att Alba väntar hemma på vardagsrumsbordet?


Jag vill uppmuntra er att ha en speciell träningsbok som kan skriva upp dina pass i. På så sätt kan du följa upp din träning vilket kan vara en motivationsfaktor i sig. Då kan man titta tillbaka och se om man är på rätt väg mot målet eller om man måste lägga i en ytterligare växel.


Sett upp rimliga mål. Det kommer bli tufft, sätt därför inte ribban för högt för de är då man ofta misslyckas. Rimliga delmål på vägen som leder dig till målet är också en viktig del.


Till sist, glöm inte att ha kul. Tycker du inte att de är kul att träna kommer det bara bli en pina. Välj en aktivitet som passar dig, oavsett om det är orientering eller gång. All träning är träning så de så.


Lycka till!


Mer sushi åt folket



Hälsotipset för dagen är att sätta pinnarna i några bitar Sushi!

Nyttig fisk som gör susen för hälsan. Dessutom är det nästan hur gott som helst. Självklart tänker jag därför rekommendera min kära läsare att förälska sig i denna delikatess. Mina favoritbitar är dem med lax. Men räkor är också mums liksom riset med gurka.


Själv tänker jag, som ett led i skämma-bort-mig-själv veckan hoppa i skorna och gå ner till affären för att köpa mig en låda bums!


Min nya vän?

Nu har jag letat, jämfört och funderat.

Tror jag har bestämt mig för den här snyggingen. Den har alla funktionerna jag ville ha och den kostade bara 249:- . I morgon när pengarna ramlar in på kontot kommer jag beställa den ifrån http://www.maxpuls.se/

Stegräknare Omron Walking Style One

Omron Walking Style I

Funktioner:
Stegräknare
Distansmätare
Kaloriförbrukning
Förbrukad Fettvolym
Aerobic Step Funktion
7-dagars Minne
Klocka

En bra stegräknare någon?

Nu såhär lagom till lönen trillar in (Äntligen!) så ska jag se till att införskaffa mig en bra stegräknare. Visst tantpoäng så att det bara skriker om det, men det passar ett kontrollfreak som mig perfekt. Dessutom skulle det vara roligt och se hur mycket man faktiskt rör på sig på jobbet. Har som mål att komma upp i 10 000 steg om dagen. Styrketräning och 10 000 steg tror jag kommer passa min kropp perfekt.


Någon som vet något bra märke på stegräknare? Vill framför allt se hur många steg jag har gått, hur långt jag har gott samt antal brända kalorier.


Skämma-bort-mig-själv

Sådär. Nu har sambon packat sig iväg till flygplatsen för en vecka på Rhodos med arbetet. Om man nu kan kalla det arbete. Just nu är det 35 grader där nere och jag är inte avundsjuk. Inte alls.

Hur som haver tänker jag nu passa på att ha skämma-bort-mig-själv vecka då som plåster på såren. Ni vet, hinna med allt sånt som man faktiskt inte hinner med eller har lust att göra annars när killen är hemma.

• Träffa nära och kära
• Ta en långpromenad efter jobbet. varje dag
• Bara äta mat som jag verkligen vill ha
• Shoppa kläder
• Läsa ut böcker jag börjat på

Om jag underhåller mig med roliga saker behöver jag inte sakna honom så mycket. Gud så praktiskt!


promenad

Lyxig Kalkonrulle

Sugen på någonting mer än bara en vanlig macka men du orkar inte ställa sig och laga en mastodontmiddag? Välkommen till min värld. Här om dagen lyckades jag svänga ihop riktigt smarriga rullar som jag tänkte dela med mig av!

Tunnbröd
Smör
Kalkon
Avokado
Fetaost
Ruccola
Paprika
Gurka

Bred smör på brödet. Lägg sedan på kalkonen. Haka grönsaker efter tycke och smak och placera de på brödet. Vik sedan ihop brödet och linda in det i folie.

En riktigt nyttig rulle eftersom den innehåller kalkon som är ett magert protein, nyttiga fetter ifrån avokadon samt vitaminer och antioxidanter ifrån grönsakerna. Har du dessutom fullkornsbröd så kan det inte bli bättre! Fungerar även kanonbra som ett mellanmål att stoppa i väskan.

Smaklig måltid!


Stålhästen, min bästa vän just nu!

Har gott lite trögt med träningen på den senaste tiden då vi inte har tillgång till något gym ännu. Eller tillgång och tillgång, min plånbok säger bestämt nej till ett gymkort just nu om vi säger så. Dock har flytten inneburit att jag har börjat cykla till jobbet. Det är inte jättelångt men ändå lagom för att man ska känna att det göra någonting för hälsan.


Det är ca fyra kilometer som jag cyklar på 17 minuter. Då är det mycket backar och jag tar inte i för kung och fosterland, eftersom jag inte har duschmöjligheter på jobbet. Jag ser de dock som en bra möjlighet till lite vardagsmotion plus att man hinner vakna till lite. Fast det är klart, kommer vara lagom hurtig när de närmar sig november och minusgraderna kommer krypande. Hua


Fett med feta!

I gammal härlig anda kommer självklart att bidra med dagens hälsotips.


Idag vill jag tipsa er om fetaost. Fetaost tänker ni? Japp, ingenting kan höja lyxkänslan i salladen så mycket som ett par tärningar med fetaost. Dessutom är det nyttigt vilket är ett mycket stort plus i kanten, eller hur?!


Mums!


Vilket är dit favoritrecept med fetaost?


Tillbaka efter flytt

Sådär.


Då har man flyttat klart. Äntligen måste jag säga! Har medvetet skjutit lite på bloggandet då jag ville vara någorlunda klar med lägenheten så att bloggen inte blir ett ont måste mellan flyttkartonger, smutstvätt och ickefungerande ugnar.


Hur som haver. Nu är jag back in the game och är mer taggad än någonsin!




Gå ut. Nu!

Mitt tips för dagen?


Passa på att gå ut och njuta medens du kan! Kanske en omgång kubb på lunchen, krocket på kvällen, frisbee och boul fram emot natten, du väljer! Snart kommer svala kvällar vara ett minne blott och ersättas med kalla mörka...

                


Utplåna onyttigheterna i din kyl

Dagens tips är att rensa ut i kylen. Under sommarmånaderna har man samlat på sig både rester ifrån pajer, halvätna chipspåsar, x antal flaskor med läsk och otaliga glasspinnar. Med andra ord, dags att resa ut! I sann Anna Skipper anda ska du därför dra fram sopsäcken och börja växen mot en nyttigare höst.


Lycka till!


Mer choklad och blåbär åt folket

Hälsotipset idag är att äta lite extra mycket blåbär och choklad. Ny forskning visar nämligen att dessa är fullproppade med antioxidanter vilket gör susen för kroppen! Kort sagt, spring ut och plocka bär och spring förbi ICA för en bit choklad på vägen hem!


Kropp som en bondbrud?

Sugen på att bli lika vältränad som bondbruden Denise Richards?

Enligt tidningen Aftonbladet är hennes hemligheter pilates och trampmaskin hemma i huset. Dock är det inte ett litet lätt pass i veckan utan hon ser träningen som en naturlig del av hennes liv och hon har även en otrolig disciplin. Hon är även noga med att alltid servera lagad mat hemma.


Tänka sig, de där lät väl inte så svårt? Det ska vi väl också klara, eller hur kära läsare?!





Mör överkropp

Lyckades få till ett träningspass för överkroppen igår. Det känns idag vill jag lova. Träningsvärk är bara förnamnet för mina stackars ickeexisterande biceps. Pust.


Såhär såg det ut igår:

10 x 3 armhävningar
10 x 3 (3 kilo) Flyes för axlar
10 x 3 (5 kilo) Bicepscurl
10 x 3 (5 kilo) Tricepsdrag
10 x 3 armhävningar

Sedan hann jag faktiskt inte mer för gymmet stängde. Typiskt. Det kanske dock var bra med tanke på hur mört det känns idag.


Längtan efter klasser

Om exakt en vecka går vårt flyttlass och jag längtar som en tok. Inte bara för att vi ska få våra nya fluffiga sängar och den pösiga soffan utan också för att jag äntligen kan byta träningsställe.


Jag håller nämligen på att längta ihjäl mig efter att gå på olika pass! På iForm som jag kommer att börja träna på ska jag försöka köra Box, core, spinning och kanske till och med prova lite power yoga. Längtar!


Går du på några klasser, i så fall vilka?


Ett glas till tack

Dagens tips är någonting jag själv skulle behöva bli bättre på.

Såhär i regn- och åskdagar så trycker det otroligt mycket i luften så glöm för gud skull inte att dricka vatten. Försök att alltid ha en vattenflaska i väskan eller på skrivbordet eller i lägenheten. På så sätt slinker det omedvetet ner mer än vad de hade gjort om man hade varit tvungen att hela tiden gå och hämta glas med vatten.


Träning v. 32

Tjatade ju igår om att ett träningsschema bör upprättas för att rumpan ska komma upp ur soffan efter jobbet. Sagt och gjort, här kommer planen för min vecka.

Måndag
Överkropp på gymmet. Det vill säga biceps, triceps, bröst och axlar.

Tisdag
Power Walk / spinning 45 minuter

Onsdag
Vila

Torsdag
Underkropp på gymmet. Ben och rumpa

Fredag
Mage och rygg på gymmet

Lördag
Power Walk 45 min

Söndag
Vila


Olust att träna

Dagens hälsotips är att sätta dig ner och skriva ett schema för din träning varje söndag. Skriv in det i kalendern som vilket möte som helst. På så sätt gör du det av bara farten och man slipper tänka och planera när man väl står där ombytt och klart. Det fungerar i alla fall för mig då själva planen för vad jag ska göra annars gärna tar död på träningslusten.

Vad gör du för att motivera dig?

Våga trotsa regnet

Dagens tips är någonting som passar alldelens utmärkt såhär i Sverige. Nämligen att träna utomhus i regnet. Det kanske låter konstigt men ni måste väl ändå erkänna, känner man sig inte liite duktigare när man kommer in svettig OCH blöt. Då känner i alla fall jag mig extra hurtig när man kan säga att man varit ute och tränat trots regnet. Det spelar knappt någon roll hur mycket man egentligen har tränat, man är liksom nöjd ändå.
 

Kom igen nu, prova i alla fall!




Ät ofta - gå ner i vikt!

Känns kroppen lite extra tung och svullen nu såhär efter semestern? Det gör i alla fall min...


Dagens hälsotips till er därute blir därför att, precis som jag tänker börja med, fokusera på att äta var tredje timme. Tricket är att äta innan man blir sådär vrålhungrig. På så sätt håller man förbränningen igång hela tiden och riskerar aldrig att få blodsockerfall och hugga in på någonting onyttigt som så lätt händer när man blir hungrig.


Var därför förutseende och ha alltid med dig någonting du kan äta. En frukt, en påse nötter eller liknande. Då "slipper" du köpa en chokladkaka när suget faller sig på.



Några gyllene regler för dig som vill gå ner i vikt:

- Ät frukost

- Ät enligt tallriksmodellen. Det vill säga halva tallriken med grönsaker, en fjärdedel med protein och en fjärdedel med kolhydrater. Lätt som en plätt!

- Glöm inte mellanmålen!

- Skippa socker

- Minska på fettet

Låter kanske tjatigt men det är dessa saker som gör att viktnedgången håller i längden. Det kan ta längre tid med i längden lönar sig då du slipper jojobanta. Rör du dig dessutom en timme om dagen så kommer du mycket snart att se resultat.


Lycka till!


Nystart, häng på!



Sådär. Då var man tillbaka efter semestern igen.

Efter en solig vecka i Kroatien och roadtrip genom Skåne, Danmark och Tyskland är jag nu redo att ta tag i livet igen. Ett par för många glassar och tallrikar med pommes har i sann semesteranda slinkigt ner i magen och nu har det, självklart, satt sina spår. Det finns inget mer att göra än att tag i det hela nu eller hur? Varför inte hänga på du och köra igång efter semestern?


Se framemot en fullspäckad höst här på bloggen.


Kom igen, nu kör vi!


RSS 2.0