Keso i olika former


Trött på att bara äta en tråkig macka eller en rutten frukt till mellanmål? Men du har självklart inte tid att stå vid spisen halva dagen. Då har jag tipsen för dig!


Fruktsallad med Keso

Jag provade den nya Keso här om dagen. Den som är smaksatt med päron, äpple och vanilj. Jag kan bara säga en sak. Jag är beroende! Skivar ner en banan och en Kiwi (eller annan frukt som man har hemma) som du sedan blandar med ett par matskedar av denna underbara keso.

Ganska sött och otroligt gott!





Avokadoröra

Blanda ner en hel avokado med en förpackning Keso (valfri smak). Blanda sedan runt det till en röra och lägg på en riktigt god smörgås. Mums! Röran är perfekt ha färdigblandad med sig i en burk till jobbet eller till skolan.

En spark i baken var dag


Har du tråkigt? Sitter du bara framför datorn och slösurfar?


Idag tänkte jag tipsa om en riktigt bra sida för dig som behöver lite hälsoinspiration. På http://www.iform.se/ hittar du allt ifrån recept, tester och inspirerande nyhetsbrev.  Kanske någonting för dig som behöver en liten spark i baken varje dag?

TRÄNINGSPROGRAM: Löp dig i kanonform


Yoga

Jag ska erkänna en sak. Jag har blivit frälst. Yogafrälst. Jag har verkligen inte haft någon träningslust under hösten. Mest känt det som ett tvång för att röra på sig. Men efter min fyra genomkörare med yoga är min inställning en annan.  Det som är så praktiskt med yoga är att det innefattar så mycket mer än bara träning. Eftersom det är mycket fokus på det mentala så kommer lösningar på problem och idéer flygandes till en på momangen eftersom man inte är van att stänga av hjärnan så pass mycket och bara fokusera på nuet. Den enda gången jag inte tänker på någonting är typ när jag ska sova. Inte konstigt att jag ofta får korvstoppning uppe i hjärnkontoret.




Varför ska du träna yoga?


Du tränar utan att du märker det. Dock känns det galet mycket dagen efter vill jag lova! Träningsvärk dyker upp i små muskler du inte ens visste fanns.


"På köpet" lär du dig att koncentrera dig, fokusera och andas. Kalasbra att kunna utöver träningen om man till exempel befinner sig i en pressad situation på jobbet eller i skolan.


Du tränar hela kroppen!


Du blir smidig som få. Äntligen finns det hopp för mina ben som är stela som ett par stubbar!


Själv går jag på Poweryoga och trivs hur bra som helst. Visst tyckte jag de var läskigt första gången men jag lovar, det är inte läskigt så ge det en chans! Det är galet kul och är bra träning som ge dig någonting mer än bara en svettig panna.   


Promenader och onyttigheter - min lördag!

Ahh skönt med lite helg igen.


Igår hade vi middag här hemma med Fredrik och Lotta, hur trevligt som helt vill jag lova. Har så ont i magen idag för att jag skrattade så mycket faktiskt!


Har precis ätit lite frukost bestående av flingor med lite melon och vindruvor till efterrätt. Planerna för dagen är en långpromenad först och sen en trip in till sen. Efter det blir de tjejmys hemma hos Julie, kolla film, en liten promenad och äta lite onyttigheter hoppas jag.  En helt lagom lördag alltså med andra ord!


Vad ska ni hitta på för kul då?


Förkylning som ett brev på posten

Ohh det är så typiskt. Bara för att man har tagit fram värsta planeringen och är riktigt taggad för träning, vad händer då? Jo självklart går man och blir sjuk... Vaknade med dunderförkylning och huvudvärk. Kul. Verkligen.

Som tur är så har jag en krisplan. Om jag inte blir så pass sjuk att jag har feber och är sängliggande, kan jag i alla fall masa mig iväg på en promenad i ett tempo som känns skönt och behagligt. Idag blir det alltså inget besök på gymmet utan det blir en långpromenad i snön. Och det är ju faktiskt inte helt fel det heller!

Mitt tips idag till er är alltså, ha alltid en plan B med din träning så att du vet vad du ska göra om du blir sjuk, måste jobba en massa eller liknande.

Ha en trevlig dag!


Min träningsplan för hösten

Nu har jag varit duktig och satt mig ner för att planera min träningsvår. Känns riktigt bra faktiskt och är taggad till tusen!


Mina mål

Att komma tillbaka till den form jag var i för två år sedan. Det vill säga bli lite fastare och hårdare framför allt över rumpan och magen. Men också att bli starkare både i ben och armar. När jag tränar med hantalar är mitt mål att kunna träna med tio kilo. Idag tränar jag med fem. När det gäller benen vill jag öka med fem kilo även där.

Vad gäller konditionen (som knappt existerar i dag!) är mitt snälla mål att klara av att springa 5 kilometer under 25 minuter.


Såhär ska jag gå till väga
Som jag skrev tidigare kommer jag att dela upp träningen i fyra veckors perioder. Kroppen delar jag upp i tre styrkepass.
Dag 1 - Rygg och biceps
Dag 2 - Bröst, mage och triceps
Dag 3 - Benmusklerna


Samtliga pass kommer att avslutas med 10 minuters löpning till att börja med. Detta kompliteras med minst två 30 minuters promenader i veckan. Sedan när vädret är mer tillåtande är tanken att jag dels ska cykla till jobbet och sedan lägga in ett rent konditionspass varje vecka.


Pust. Klar!


Effektivisera din träning - träna i perioder!

Fler än jag som känner att man inte kommer någonstans med träningen? Man tränar men man orkar aldrig öka i vikter eller göra fler reps. Som tur att finns det riktigt skickliga personliga tränare där ute, bland annat Petra Axlund som skriver i metro. Hon skrev att man kan träna i fyraveckors perioder för att undvika dessa platåer.


Första veckan känner man sig fram lite på vikterna och försöker hitta rätt antal reps och belastning. Andra veckan jobbar man lite hårdare med mer volym, alltså fler set och repetitioner. Tredje veckan ska vara tuffast där man kort sagt strävar efter att krossa förra veckans resultat. Sista veckan är till för att återhämta kroppen då man kör med lite lättare vikter. Sedan går man återigen in på vecka ett.


Så håller du löfterna!

Dock kan man ju fundera på, hur ska man egentligen hålla sina löften året ut?
Jag har läst runt i olika bloggar och tidningar och här kommer lite tips:


Först och främst, de till att du är riktigt riktigt motiverad. Annars kommer du aldrig klara av att ändra din livsstil.


Skriv sedan ner dina mål. På så sätt kan du ta fram pappret och titta när motivationen tryter. Jag brukar gärna bifoga med bilder på vältränade människor som jag ser upp till. På så sätt blir jag motiverad och inspirerad att jag minsann också kan! Själv tänker jag skriva ner allt i min kalender så att jag alltid kan tjuvkika när humöret är i botten.


Nu är det dags att börja. En gammal klassiker är att gå ut för hårt. Jag menar vem sjutton skulle inte tröttna om gick från ingen träning till träning fem gånger i veckan. Börja mjukt med en till två gånger i veckan och då tar du det ganska lugnt men kanske promenad eller något pass. På så sätt håller du fortfarande ångan uppe och vill hela tiden mer eftersom du inte tröttar ut dig de första du gör.


Välj träning du gillar. Har du svårt att komma iväg är pass på gym ett tips, då behöver man inte planera och tänka så mycket själv, man bara hänger med och gör som man blir tillsagd!


När motivationen börjar tryta brukar jag i sann shopoholic-anda införskaffa snygga träningskläder, ladda iPoden med riktigt skön musik, eller gotta mig i bloggar och träningstidningar.


Lycka till!



Nytt år - Nya möjligheter

Hur ser det ut för er, vilka storslagna planer har ni för 2009?

Själv har jag en del nystartstankar som snurrar i huvudet just nu. Det är dock inga storslagna förändrar, mer små finslipningar kan man säga.


Träna Regelbundet

Måste bli bättre på att planera min träning och inte träna fyra gånger en vecka och inte ett enda pass nästa vecka. Kontinuitet helt enkelt. Jag är säkerligen inte ensam om denna tanke såhär i Januari men vad sjutton, är det någon gång man ska ta sig i kragen är det nu tycker jag. Jag menar än så länge har man ju faktiskt en ärlig chans att fixa beach 2009 eller hur?


Mer Mellanmål

Planering är ordet. Som många andra där ute får jag den klassiska dippen runt tre. Jag har försökt men en macka eller två men det hjälper föga. Måste klura ut någonting mer matigt som jag ändå kan stoppa i mig på jobbet. Tål att funderas på...

Några bra förslag på mumsiga mellanmål?


RSS 2.0