Jul för mig

        



    


Jul för mig är familjen, granen, mammas julskinka, sillen, klapparna och såklart allt godis!
Jag vill passa på att skicka en  B A M S E S T O R   J U L K R A M  till alla söta läsare.
Ta hand om er och ha det riktigt mysigt, skönt och bara pyssla om er själva.
De är du värd.

G O D  J U L !


Att göra på semestern

[ x ] Rida
[ x ] Långpromenader
[ x ] Äta julgodis
[   ] Mysa i soffan med Liza Marklunds En Plats i Solen
[   ] Fika med gamla vänner


mmmm underbart med lite ledighet!




The kalender - inköpt!

Nu har jag äntligen beställt en kalender.
Inte vilken kalender som helt utan The Kalender! Det verkar riktigt bra för man fyller i varje vecka hur mycket man har tränat och så där, fast det är i en "vanlig" kalender. Pefekt! Dessutom är det superlätt att få en helhetsbild av sitt tränade. Så skönt att ha allt samlat på ett ställe istället för en kalender där, en träningskalender där och hit och dit.

Dessutom kostar den bara 139 riksdaler, helt överenskomligt tycker jag!


Hur jag vill härmapa fitnessvärlden

Ohh sitter och läser lite olika fitness-bloggan. Man blir ju inte lite sugan på att bara ta tag i sig själv och börja satsa lite seriöst. Dock har jag insett att det aldrig skulle kunna gå för mig, jag är alldelens för svag när de gäller god mat. Tänk dig själv flera månader utan chips och bearnaisesås, det är ju helt enkelt omöjligt! Jag blir så inspirerad och imponerad av deras målmedvetenhet, de lever på kokt fisk och grönsaker flera veckor i streck. En annan gnäller om det blir samma mat två dagar i rad.


I sann härmapa-anda ska jag ta med mig de bästa ur deras liv och helt enkelt försöka plantera i mitt eget.


- Äta fler gånger om dagen. Idag blir det ca. 4 gånger om dagen, skulle vilja få upp det till i alla fall fem kanske sex mål om dagen och då fylla ut mellanmålen till någonting mer än en macka.


- Mer fokuserad i min träning. Just nu är min träning ett skämt...


- Målmedvetenhet.  När jag sätter upp ett mål gällande min vikt, styrka eller kondition ska jag banne mig inte ge mig förens jag är där!


- Avstå onyttigheter. Av erfarenhet har jag lärt mig att man saknar dem först i början men sen efter ett tag lär man sig att det inte är ett alternativ och då blir suget efter de inte lika stort.




Jag är dock inte dum utan inser att de vore dumt att "börja det nya livet" så här precis innan jul. Tänkte sätta mig ner och verkligen göra en rejäl genomgång av träningsplan, mål och liknande när jag är ledig och sedan sätta min plan i verket efter ledigheten.  

Ta hand om er själva

Såhär i julstressen gäller det att även stanna upp och ge sig själv lite egentiligen.

Därför lyder mitt tips idag som följer.

1. Stäng av mobilen, tv:n och datorn.
2. Gör i ordning lite te, glögg, ett stort glas loka eller något annat som du gillar.
3. Sätt dig bekvämt i soffan och spela lite jullåtar, klassisk musik, smäktande ballader eller något annat som du vet lugnar ner dig.

Gör du detta ett par minuter om dagen kan jag lova att du känner dig lugnare och lite mer fokuserad. Glöm helt enkelt inte att ta hand om dig själv såhär i jul. Okej? Lova!


Good luck!


Berätta era nyårslöften!

Har ni börjat fundera någonting över det här med nyårslöften än då?

Själv har jag börjat lite smått men håller på dem ett tag till. Jag har ju som ni vet en viss förkärlek för det här med nystart så det passar ju mig alldeles utmärkt dehär med nyårslöften.

Kanske är det att börja träna, äta mer frukt, ringa oftare till vännerna, äta mer godis, slappa mer i soffan eller kanske att faktiskt hålla mina löften det här året?


Tänkte sammanställa lite bra tips här om ett par dagar men först vill jag ju veta vad ni ska lova er själva.


Vad blir era nyårslöften?

  

Kanske kan passa på att ge varandra lite tips?


Eller du kanske är en sån som inte ger nyårslöften?


Tell me all!


Min vita detoxlögn

Ja nu börjar magen äntligen ordna upp sig. På tisdag ska de gå in med en kamera i magen och se ur det ser ut. Dagen före julafton. Hum. Kul. Funderar på att dra en vals om att jag ska tömma kroppen på gifter i sann detoxanda. Det låter liksom lite coolare än att säga att man ska iväg och tömma tarmarna för att man ska in och krångla med en kamera...


Annars försöker jag ladda ordentligt nu och vässa armbågarna för i eftermiddag blir det till att knuffas nere i stan i jakten på de perfekta julklapparna. Har dock en viss aning om vad det kommer att bli. Håller min budget blir det kanske till att unna mig en väska också. Galet otippat. Eller inte.


Mina lyckopiller just nu

När man ligger hemma och är lite sjuk så tycker man ju gärna synd om sig själv eller hur? Erkänn nu! Hur som haver, det är då man hittar de här små guldklimparna i ens vardag. Okej, min mage kanske inte är jätteförtjust i alla dessa saker men vad sjutton, lite lite lite man kan ju få unna sig.


JUST NU...


...skrattar jag åt:

Ni vet Tele2 ha ju en reklam just nu på tv med ett svart får? Han ska anställa en annan kille som inte är får. Jag skrattar så jag inte kan sitta still varje gång jag ser den. Konversationen är så klockren i sann Sandra-med-dålig-humor anda.

-           Your not right for us. Sorry.

-          (osäkert) Bäää...?

-          (viskande) We don´t talk like that.

(Vid de här laget ligger jag i en hög på golvet och skrattar. Stackars sambon förstår ingenting.)

Se presskonferensen från 5/11



...lyssnar jag på:


T.I feat.
Rihanna - Live you life


You're gonna be a shining star, fancy clothes, fancy car-ars

And then you'll see, you're gonna go far

Cause everyone knows, who you are-are

So live your life, ay ay ay

Instead of chasing that paper

Just live your life (Oh!), ay ay ay

Ain't got no time for no haters

Just live your life (Oh!), ay ay ay

No telling where it'll take you

Just live your life (Oh!), ay ay ay



...tittar jag på:

The Hills. Som alla andra 15-åringar jag vet men jag är fast. Punkt slut.




... läser jag:

Styrketräning för idott, motion och rehabilitering.

Äntligen är det här, bibeln om styrketräning! Fick hem dem i brevlådan idag så det blir till att bläddra i den hela helgen, självklart återkommer jag med en recension.



...äter jag:

Just nu är det Galia melon för hela slanten men framemot kvällen blir det en påse Lantchips som åker fram minsann. Hur goda som helst!


Så håller du bacillerna borta!

Surfade in på Topphälsas hemsida och hittade en hel radda med tips på hur man kan undvika vinterns alla sjukdomar och hur man ska göra för att bli av med dem så fort som möjligt. Det var ju typsikt att jag hittade de här nu, men vad sjutton, jag hoppas att de istället gör så att någon av mina söta läsare inte blir sjuka istället.  


 

Vad kan du göra?

  • Drick så mycket som möjligt, eftersom du förlorar vätska vid feber.
  • Håll dig lugn och ligg gärna till sängs.
  • Sov mycket.
  • Undvik rökning och alkohol. Rökning och alkohol förlänger sjukdomsförloppet.
  • Tag febernedsättande och smärtstillande medicin om det behövs.
  • Stanna inomhus tills sjukdomen gått över.
  • Uppsök läkare om symptomen inte försvinner på en vecka.



      

Bra att veta!

  • Både förkylning och influensa beror på virus, men influensasymptomen är svårare också med feber.
  •  Antibiotika hjälper inte mot influensa.
  •  Fuktig luft eller kyla kan inte utlösa influensa som många tror. Däremot kan plötsliga temperaturförändringar få symptomen att visa sig snabbare.
  • Man blir sällan smittad med samma influensavirus två gånger, eftersom man utvecklar immunitet mot viruset 2-4 veckor efter sjukdomen. Tyvärr utvecklas viruset hela tiden och ändrar form.
  • Man smittar andra så fort hostan börjar och man smittar fram till dagen efter det febern försvunnit.

Källa: Netdoktor.se


Jag rör mig som Smeagol

Kan alltid glädja mig åt att jag hann köra en pass på gymmet i tisdags innan jag vart dålig. Ett härligt pass med fokus på överkropp. Detta har resulterat i att det måste se fruktansvärt roligt ut när jag rör mig då jag har jätteont i magen, vilket gör att jag rör mig som Smeagol i Sagan Om Ringen. När jag dessutom har sådan träningsvärk att jag inte får armarna högre upp en midjan kan jag inte annat än förstå att sambon har svårt att hålla sig för skratt när jag hasar runt här hemma.


Jag och magen är inte överens

Jag förstår inte hur jag lyckats... Det är som att alla barnbaciller på jobbet bara älskar mig och dras till mig som flugor. Nu har jag legat hemma i två dagar med feber och världens magsmärtor. Sören också säger jag bara! Helt av allt vill jag bara stoppa huvudet i toaletten och bli av med det en gång för alla men det tycker inte min mage. Den tycker det är mycket mysigare med lite värk. Suck. Får allt ta ett allvarligt snack med magen tror jag, hota med utesluta chips i en månad eller nått. Då jäklar tror jag att det skulle bli andra bullar minsann...


RSS 2.0