Mitt ABC

Mitt ABC om god mat och smarta träningstips!


ARMAR

Var inte rädd för att träna armarna tjejer! Välsvarvade armar ger ett vältränat intryck och dessutom kan du styla med att faktiskt orka lyfta den där tunga lådan.


BANANEN

Skiva en banan i gröten på morgonen. Eller varför inte ha med dig en att äta före eller efter träningen?


CYKLA

Ta cyklen till jobbet, affären, stan eller bästa kompisen! Passa på nu i någon månad till innan vintern slår till.


DYK
Trött på allt vad styrketräning och pass på gymmet heter? Besök närmaste bad, investera i ett simkort och hoppa i plurret. Skonsam träning som passar alla. De enda du behöver är badkläder och en handduk, gud så praktiskt!


EDAMAMEBÖNER
En japansk sojaböna som man ofta får som snacks när man äter Sushi. Är till exempel Mischa Bartons favoritsnacks.


FRYS INTE

Tjejer har en tendens att klä sig för lite och detta resulterar i att man står där och hackar tänder och svär. Sen blir man sjuk och missar roliga träningspass. Nej tack! Nu finns det dessutom galet snygga mössor och vantar, gör en investering!


GLYKEMISKT INDEX
Välj kolhydrater med lågt GI (Glykemiskt Index). Alltså fullkornsprodukter. Du kommer känna dig mätt såå mycket längre!


HANTLAR

Våga använd dig av handlarna! De kan hjälpa dig att svarva rumpan, låten, axlarna, armar, brösten och gud vet vad. Köp träningstidningar som Fitness Magazine och Topphälsa där de ofta har bra övningar.


INTERVALLER

Vill du få bra kondition snabbt?! Lösningen stavas intervaller. Det behöver inte vara mer avancerat än att man går/springer väldigt fort en minut, sedan går/springer man lite långsammare. Håll på så länge du orkar och satsa på att orka fler och fler omgångar för varje gång.


JESSICA SIMPSON-SALLADEN

Har blivit en hit! Lätt som en plätt är det också.
2 hackade päron
10 jordgubbar
1 strimlad kycklingbröst
En näve romansallad
En näve krutonger


Mums!


KOMPISTRÄNA

Ta en powerwalk istället för en fika, spela tennis tillsammans, gå på ett boxpass eller se vem som örst kan bänka 40 kilo. Har du med dig en kompis, pojkvän eller flickvän, är det svårare att mygla bort träningen och krypa ner under täcket med en chokladkaka.


LADDA MP3:N

Ta dig tiden att sätta dig ner en kväll och fylla din iPod med precis den musiken du gillar just nu. Gör en speciell spellista som får dig taggad att ta i det där lilla extra.


MYGLA ICKE

Vill du nå toppformen finns det inga genvägar så är det bara. Trist jag vet men ni ska veta att våra vänner Over There aldrig myglar bort ett pass, inte konstigt att de ser så snygga ut. Se de inte som en press, se de istället som in inspiration till att du ska bli lika disciplinerad.


NYTTIG FROSSA

Istället för att bunkra upp med chips, godis och cola. Varför inte satsa på en fruktbuffé med mango, vindruvor, kanske en fruktsallad med kesella eller varför inte grönsaksstavar med dipp?


OMEGA 3

Ökar fettförbränningen och ger en bra mättnadskänsla. Mat som mandlar och fet fisk innehåller mycket omega 3. Det finns även tillskott på apotek och i mataffärer som du kan äta.


PASTASALLAD

kan vara en av världens mest underskattade maträtt. Du kan i vad som helst som du har hemma och ändå kan du lätt svänga ihop en nyttig middag. Grattis.


QUINOA

Innehåller lågt GI och dessutom är de fritt från gluten. Våra kära stjärnor i Hollywood äter de gärna istället för ris.


ROSTADE ROTSAKER

Ingredienser: 4 portioner
200 gr skalad morot
200 gr kålrot
200 gr palsternacka
200 gr skalad potatis
2 tsk socker
3 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1. Skär rotsakerna i lika stora bitar. Lägg dem i en djup plåt, slå på olja, socker och smaka av med salt och peppar.
2. Rosta i 250 graders ugn ca 20 minuter. Rör om var femte minut, kontroller med en tandpetare om de är mjuka.

Tillagningstid: Rostade rotsaker 40 minuter


STEGRÄKNARE

Helt plötsligt har jag börjat gå en extra runda bland barnen på jobbet. Bara för att kolla "en extra gång". Detta är självklart ljug... Egentligen vill jag bara skrapa ihop så många steg som möjligt, girig som jag är. Moahaha.


TE

Något som kickar ingång din förbränning som inget annat är Grönt te. Tre koppar om dagen räcker för att göra skillnad.


UTMANA

Våga prova nya saker! Utmana dig själv genom att testa ett nytt pass, laga en ny maträtt eller öga vikterna skivstången. Du kommer bli så stolt över dig själv om du klarar det!


VARDAGSTRÄNING
Gå med grannens hund, gå till affären, gå hem från stan eller varför inte ta en promenad på lunchrasten istället för att bara snacka skit med kollegorna?


WALK

Det finns få träningsformer som är så lätta att utöva som en power walk. Tänk dock på att pressa dig ordentligt så att det inte blir att du strosar runt och tittar in i grannarnas fönster.


XTRA HÅRT

Våga ta i extra hårt någon gång i veckan. Du ska bli riktigt riktigt svettig! Tänk vad galet stolt du kommer att vara över dig själv efteråt.


YOGA

Oavsett om du vill bli en bättre löpare, en starkare  snygging eller bara vill röra på dig så är yoga kanon. Den töjer ut dina muskler som gör att du blir slankare och smidigare. Ja tack!


ZZZZ

Sov sov sov. Sover du inte, kommer du aldrig att se resultat eftersom att musklerna då aldrig kan reparera sig och växa.


ÅNGESTEN SKIPPAR VI

Haka inte upp dig på att du inte hann träna igår. Blicka istället framåt och tänk på hur hårt du ska träna resten av veckan
istället!


ÄGG

Bland de nyttigaste du kan ha i ditt kylskåp. Skiva och ha på smörgåsen eller varför inte bara äta som den är? Många kändisar i Hollywood starta dagen på en omelett gjord på äggvitor och spenat.


ÖL
Enligt tidningen "Sofies Mode" så händer det ibland att Heidi Klum ibland drack lite öl innan hon skulle ut på catwalken. Det gjorde tydligen hennes boobs fastare och större.

Hum... Bira någon?!


Våga vila

Med tanke på att jag numera låter som en liten flicka med tuberkulos med mina hostattacker tänkte jag därför att dagens tips helst enkelt kommer lyda som följer.


Känner du dig sjuk - vila!


Du kommer absolut inte bli friskare av att träna när du är sjuk. Så i dessa förkylningstider, skippa hårda pass om halsen gör ont och pannan känns febrig. Passa istället på att ta en liten promenad och njut av solen som helt otippat har tittat fram.


Fruktfrossa

Pust. Äntligen hemma, idag var en sån där dag på jobbet där man tror att klockan ar frusit fast och att det aldrig blir dags att gå hem. Nu ska jag pilla i mig lite tonfisksallad till middag innan jag börjar snabbstäda lite, jag får nämligen finbesök! Julie kommer förbi! Det vankas tjejsnack och jag har bunkrat upp med mango, vattenmelon, galia melon och dipp med gurka och paprika. Mums!



Fem favoriter i kylen

Självklart kommer ett tips även idag.

Mimmie behövde hjälp med vad hon ska handla för att fylla ett nyttigt kylskåp. Så idag tänkte jag därför berätta om fem saker som jag inte kan leva utan i min kyl:


1.Körsbärstomater - Godare grönsak finns faktiskt inte.

2.Tonfisk - Proteinkälla som fungerar till allt

3.Gravad eller varmrökt lax - Lyxigt och galet gott!

4.Fetaost - Piffar upp vilken tråkig sallad som helst!

5. Röd paprika - Kan aldrig bli fel.


Vilka fem saker i din kyl kan du inte leva utan?!


     


Madonna - 50 åringen med en 25 årings kropp

Hur håller sig Madonna så ung och fräsch? Spekulationer kring operationer som kostat många miljoner haglar över stjärnan men ni måste hålla med om att musklerna som hon har, kan man faktiskt inte köpa för pengar. Så, hur gör hon nu då för att fixa kroppen som vilken 50 åring som helst bara kunde drömma om?

1. Yoga
Madonna utövar Ashtangayoga. En yoga som hjälpt henne att bli både starkare och framför allt smidigare.

2. Lyxsnacks
Varför nöja sig med flottiga chips fyllda med skit, när man istället kan knapra i sig riktigt goda, nyttiga och smarriga jordgubbar. För let´s face it, vem tycker inte om jordgubbar?!

3. Makro-smart
Madonna äter en makrobiotisk diet vilket innebär att hon dyrkar allt vad sallad, frukt, nötter och gryner heter.

3. Fuska inte
Dock är den viktigaste ingrediensen till the body disciplin! Det finns inget fusk, trix och knep, det Madonna poängterar att disciplin är det enda som faktiskt fungerar.
Har du koll på kosten, träningen och har disciplin så kan du komma hur långt som helst! 


Vad jag lär mig av Madonna:

Att jag borde stretcha oftare och att jag verkligen borde jobba mer med min största last, chips! Och istället byta ut de mot goda frukter som mango, melon och jordgubbar.


madonna.jpg


Kroppen som Mariah Carey

Har du alltid undrat vad som är hemligheten bakom Mariah Careys snygga kropp?



1.       Ät varierat och balanserat!

Hon äter allt ur kostcirkeln dock äter hon kolhydrater och proteiner var för sig då hennes dietist anser att ämnena tas upp bättre då.


2.       Plaska i vattnet!

Mariah väljer gärna träning som utspelar sig vattnet. Skonsammare och roligare.


3.       Småät!
Glöm inte de livsviktiga mellanmålen för att hålla förbränningen igång. Mariahs favorit är oliver med bakad sötpotatis.

4.       Music babe!
Mariah älskar att svettas till musik under sina träningspass med core-inspirerande övningar.


Vad jag lär mig av Mariah Carey:

Mer småätande åt folket!

Mariah Carey


En wannabe sjukling

Puh. Full rulle hela helgen med besök av sambons syster, många drinkar, skratt, shopping och besök på dressyrtävling. Kort sagt har det varit mycket att göra så bloggen fick kliva lite åt sidan för en stund.

Hade i alla fall riktigt trevligt och är nu laddad inför veckan, känns riktigt skönt. Dock kommer det nog inte bli så mycket träning den här veckan, halsen gör riktigt riktigt ont så det blir till att kurera sig under täcket ett par dagar tror jag. Dessutom drog sambon på utbildning till Lissabon i två veckor. Kul. Verkligen. Morr. Jag som skulle vara hemma, vara sjuk, ynklig, och slippa handla. Nu måste jag städa, handla, laga mat och sånt där tråkigt. Borring!






Dagar tills han kommer hem: 11






 

En kalender om för dig som tränar





Satt igår och läste nyaste numret utav Topphälsa. Där promotade de deras egen Kropp & Själkalender. Den verkade riktigt bra och det är inte utan att man vart lite sugen på att skaffa en själv. Dock börjar den ju inte gälla förens 2009 och frågan är om jag orkar vänta till dess med att börja använda den? Man vill ju alltid använda de nya man köpt ungefär i samma sekund som man kommer utanför affären eller de ramlar ned i brevlådan.

139:- plus 29:90 i porto var ju inte livsfarligt heller.
Hum.
Man kanske ska önskar sig utav tomten?!


Skridskoåkning - helvetet på jorden

Nu sitter jag här på jobbet och tjuvbloggar lite på min rast.

Lagom öm i fötterna efter en timme på skridskor med barnen på jobbet. Gisses! Inte konstigt att hockeyspelarna ser ut som de gör, musklerna kommer som ett brev på posten. Annat är det dock för oss andra dödliga som mer liknar Bambi. Vi får istället ömmande fötter och träningsvärk som ett brev på posten... Kul. Verkligen. Tack.

När ska någon uppfinna ett par skridskor som faktiskt är sköna att åka i???


Gratis hälsoinspiration för alla!

Ibland kan det vara svårt för motivationen att räcka till. Man orkar liksom inte palla sig ner till gymmet. Eller man kanske står framför kylskåpet och inte kommer på en endaste bra maträtt att svänga ihop som är en smula nyttig?


Grattis jag har lösningen för dig!


Just nu är det fritt fram att helt gratis skicka iväg ett mail till mig om man har några frågor, funderingar eller bara vill ha motivation. Man kanske behöver ett spark-i-baken mail vare dag som uppmanar till sund mat. Eller ett litet mail som uppmuntrar till att gå på spinningen ikväll.


Kan inte grantera att jag kan exakt allt om allt, men jag har i alla fall en utbildning som Idrottskonsulent att luta mig tillbaka mot och ett brinnande intresse för kost och träning. Puh.  


, bring it one!


Klottra ner ett mail till [email protected] nu vett ja!



Dags att shoppa loss!

Består dina träningskläder av gamla bleka mjukisbyxor och ett urtvättat linne ifrån H&M -98? Eller kanske shorts som passerade bäst-före datumet någon gång på mellanstadiet och en t-shirt med Backstreet Boys på? Grattis, då är det hög tid för dig att grabba handväskan och rusa ner på stan och shoppa loss!


Det är nämligen så att om man investerar i nya sjukt snygga träningskläder så är chansen större att man faktiskt vill palla sig ner till gymmet eller ut i spåret. För vilken tjej i hela världen vill inte visa upp en ny snygg outfit?!


Upptagna ridtjejer

Attans bananer.


Var tänkt att jag skulle åka till Sundsvall och hålla i föreläsningar nästa helg men det vart tyvärr för få anmälda till kursen Väl Tränad så nu får jag roa mig på annat sätt. Var synd för jag hade verkligen sett fram emot utbildningen och att få föreläsa där då jag tycker att ungdomar inom ridsporten är en sjukt rolig målgrupp.




Dock ringde min kära mor och frågade om jag ville föreläsa på hennes skola om ett par veckor, galet roligt! Då blir det tillbaka till skolan igen, var bra längesedan man var där och pratade! Kommer att bli lite om tobak och lite om träning om jag har förstått saken rätt. Spännande!



Ett viktigt uppdrag

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se! Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet.
Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta.

Citerat från Childhoods hemsida

Lyxig tjejsallad?

Sugen på att piffa till salladen lite extra och lyxa till det lite?!


Mitt tips idag är att lägga till lite Granatäpple i salladen. Dela äpplet på hälften och gröp ur tjärnorna och ha ner dem i salladen. Gott, nyttigt och ger hela salladen en känsla av rosa lyx! Vilken tjej vill inte ha det?!


Vikten av att planera

Såhär på söndagen kan man ta sig en titt och se om man har hållit sig till träningsplanen den här veckan. Visst det låter ju aptråkigt, men gud så viktigt! Till min glädje kan jag se att jag höll mig till planen veckan igenom! Dock bytte kondition plats med mage/rygg men det spelar ju faktiskt mindre roll tycker jag.

Det är otroligt inspirerande att se hur planen håller. Nu jäklar ska jag klara planen nästa vecka också! :)

Hur går det för dig med planen?


Unna dig glamour

Ojoj, nu är jag helt slut. Kom nyss innanför dörren efter en heldag på jobbet. Blir inget bloggande idag, tänkte faktiskt unna mig att krypa ner i sängen nu med nya numret av Glamour. Mitt tips idag blir därför att våga smyga ner i soffan eller i sängen med en riktigt riktigt bra tidning och bara njuta!


En hälsobomb

Det finns få grönsaker som är bra för blodet, matsmältningen, skelettett, ögonen och musklerna. Men det finns så klart en - ärtor! Ärtorna är fyllda med antioxidanter, järn och c-vitamin bara för att nämna några.


Så släng i några nävar i salladen eller varför inte skriva ner några sockerärtor? Hur gott som helst!


Möra ben

Pust. Nyss hemkommen ifrån gymmet. Ett riktigt skönt benpass vart det, knappt jag kunde gå upp för trappan hem, då har man tränat bra kära läsare! Börjar känna mig hemma på gymmet bland all teknik, snygga receptionister och svettiga människor. Trivs dock riktigt bra, det är nästan inga folk där när jag och sambon glider in vid halv nio snåret. Strålande!


Har du tränat idag?


Go exotic!

Idag finns det så mycket roligare frukter än bara äpple och banan. Fruktintaget blir helt enkelt så mycket roligare om man köper roligare frukt. Eller vad sägs om vindruvor, melon, mango, passionsfrukt, granatäpplen eller varför inte Sharon? Våga prova nya frukter helt enkelt!




Vill du dock lycka till dina äpplen eller päron så har jag ett enkelt tips. Skär upp frukten i klyftor eller bitar. Helt plötsligt känns frukten mycket lyxigare och man kan sitta och småäta medens man för någonting annat, utan att lägga all sin energi på att bita i äpplet och undvika den klassiska bruna mjuka fläcken.


Storslagna planer

Som vanligt på en måndag så lovar man sig själv att den här veckan kommer att bli annorlunda. Så även denna måndag. Annars vore det liksom inte måndag om man inte försökte omstarta sitt liv. I alla fall inte för mig. Ikväll ber det i alla fall iväg till gymmet. Det står armar på schemat. Dessutom ska jag försöka boka in en sån där tid med en Personlig Tränare (PT) så att jag kan få en sån där plupp som all min träning sparas i. Teknikens under ni vet. Puh.


Såhär ser schemat ut för veckan.

Måndag: Gymmet -  Överkropp (axlar, biceps, triceps och bröst)
Tisdag:  Gymmet - Ben (Lår, rumpa och vader)
Onsdag: Vila

Torsdag: Vila

Fredag:  Gymmet - (Mage och rygg)

Lördag: Vila

Söndag: Kondition 45 minuter

Lite rörig vecka med det är ganska mycket på jobbet kvällstid den här veckan. Dessutom har jag lovat sambon att åka med som sällskap när han ska hålla i en föreläsning på torsdag. Man måste ju faktiskt vara lite mänsklig också och inte bara träna eller hur?! ;)


Speedhelg utan träning

Ojoj, här har det varit full fart!


I fredags kastade vi oss in i bilen och begav oss till Västerås för att våldgästa svärföräldrar och shoppa lite saker till lägenheten. Efter en utsökt middag på fredagen och speedshopping på lördagen åkte vi sedan tillbaka igen till storstan. Väl där svidade vi om lite snabbt. Sambon skulle på cocktailparty, själv nöjde jag mig med att ta en fika med några kompisar, riktigt trevligt!


Söndagen bestod i ännu mer speedshopping på IKEA. Vi börjar numera bli lite utav kungen och drottning på speedshopping. Helst med en lista som man bara kan pricka av de man ska ha. Väl hemma sen igen var det bara till att börja skruva ihop, stryka, tvätta och ja allt som behövs göras när man köper en himla massa nya saker helt enkelt.


Detta har resulterat i att träningen har kommit lite i skymundan. Dock anser jag att det är bättre att köra stenhårt med möbler och inflyttning i några dagar så att man är av med det sedan istället för att ha det hängandes över sig ett halvår.


Tidningar för träningssugna

Ibland kan det vara svårt att hitta inspiration vad gäller kost och träning. Därför är mitt tips idag till alla omotiverade där ute att börja prenumerera på en träningstidning. Det är inte lätt att hitta rätt, men här kommer några av mina favoriter.


Fitness Magazine

En kunnig och intressant tidning. Otroligt inspirerande med olika övningar, recept och intressanta artiklar. Riktar sig främst till dem som har viss kunskap om träning då den är snäppet mer avancerad.

Topp Hälsa

En hälsotidning riktad mer till den vanliga Svensson. I mina ögon kan den ibland bli lite tantig och långtråkig då jag inte är så mycket för de artiklar som handlar om att bli lycklig, finna sig själv och så vidare. Dock är recepten helt underbara!


Oteknisk tjej på tekniskt gym

Sådär, nyss hemkommen från gymmet. Dock var det sjukt avancerat, inte direkt som Bosön vill jag lova. Här får du en liten dosa där din vikt, längd och mål är inprogrammerade. Sedan har en PT satt ihop ett program som ska passa just för dig. Coolt va? Flashigt värre vill jag lova. Det här kommer ju bli intressant, jag som verkligen inte är teknisk någonstans... Tror i alla fall att det här kommer bli bra, ska bli så galet skönt att komma igång. När man dessutom får PT hjälp första gången ska jag absolut inte klaga.


Var dock klantig nog och skar av mig halva fingret på väg till gymmet. Hade tänkt att köra lite armar men med ett inlindat finger blev det svårt. När knäna dessutom gör galet ont, fanns det helt enkelt bara rygg och mage kvar. Kändes i alla fall bra, dock en smula okoncentrerat då man har fullt upp med att hitta bland maskinerna men det löser sig nog sin som tid.


Iform - här kommer jag!

Ojoj! Jag ber om ursäkt för den ickeexisterande uppdateringen. Comhem bestämde sig för att vi skulle vara utan internet för ett par dagar. Tack för den.

Nu sitter jag dock här hemma och laddar. Om ett par minuter tar nämligen jag och sambon våra svettiga träningsskor och beger oss iväg till gymmet. Nu tillåter äntligen min plånbok att jag införskaffar ett gymkort. Som jag har längtat. Nu jäklar ska det svettas som aldrig förr, var så säker!



I form, here I come!

RSS 2.0