Helg

Men ohh jag glömde ju det viktigaste...


Ä N T L I G E N  H E L G !



Krycklös hemfärd

Äntligen!


Idag kunde jag äntligen slänga kryckorna efter elva dagars hoppande hit och dit. Visst gör det ont fortfarande och jag kan inte gå jättelånga sträckor men jag kan i alla fall ha benet helt rakt och gå i trappor. Det passar ju perfekt för i helgen ska vi bege oss hem till Gurkstaden och hälsa på både mina föräldrar och svärföräldrarna. Det blir nog en hel del hundgos, Schlager, hästar och mat. Helt i min smak!


27 fabruari

hyllar jag fint väder!

Just nu strålar solen utanför fönstret och snön ligger lite sådär vykortsfint på marken. Visst de är lite blött och kladdigt, men ändå, solen lyser and I love it!


Nu vill man bara vara ute och njuta av vädret. Ställa sig mot en husvägg med en kopp varm choklad eller varför inte bunkra upp sig med tjock jacka och solbrillor på balkongen?!



Förra vintern i Idre

Den 24 fabruari hyllar jag...

... avokado!

Få saker är så nyttiga men samtidigt så goda som avokado.
Proppfyllda med nyttiga fetter men ändå så goda, ibland har man tur!


Mina avokadofavoriter:

Avokado med keso på en smörgås - Lätt som en plätt

Avokado till tacos - gör det lite mildare

Avokado i sallad - Given succé



Ny kategori - Hyllningen!

En ny kategori ska få göra plats i bloggen en dag som denna, Hyllningen. Kort sagt handlar det om att hitta någonting positivt med varje dag, oavsett om det handlar om att man tog en frukt till fikat istället för en bulle eller körde ett stenhårt spinningpass. Hyllningen är ju perfekt att dela med sig av för det kanske inspirerar någon annan att våga göra någonting riktigt bra för sig själv också. Så kom igen, dela med er av eran dagliga hyllning!


Bloggtorka

Usch det blir ju lite utav en bloggtorka nu när man inte tränar. I morgon blir det nog jag som ringer till farbror doktorn och berättar att de fortfarande gör superont och att jag inte orkar ha de såhär mer. Man blir ju inte direkt trevlig när man har ont. Hagga kan man nog med all rätt kalla mig nu. Hua...


Senaste numret av Fitness Magazine damp i alla fall ner i brevlådan här om dagen så det blir till at gotta sig i den så länge. Gissa om man är sugen på att sparka igång kroppen nu liksom! Min plan för våren är i alla fall att bara träna de jag känner för och inte för att jag måste, då blir jag bara en tjurpuppa. Det blir med andra ord mycket yoga, ridning och promenader för mig, jippi!







En fattig middag

Såhär veckan innan löning är ju inte kylskåpet fyllt av extra goda delikatesser eller hur? Vi har dessutom köpt en ny kyl och frys som kommer komma vilken dag som helst. Med andra ord jobbar vi mycket med tömning just nu. Detta resulterade i att dagens måltid vart så exotiskt som spagetti och köttfärssås. För att pigga upp de lite extra har jag dock gjort en mumsig sallad med tomat, paprika, majs och självklart fetaost. Dessutom har jag rivit lite ost som man kan toppa pastan med. Mums!



Mina nya favoriter

Var nere på Tehuset idag och bunkrade upp med mumsiga olika sorters te.
det var en röd sort, Rooibos Wimbledon med en smak av jordgubb och champagne. Sedan en grön sort, Lidingöblandning som skulle smaka jordgubb och melon. Hur gott som helst, eller hur?!
Har provsmakat de röda än så länge och de var riktigt mums men de gröna doftar ännu godare så jag tänkte ta mig en kopp efter maten. Någonting måste man ju liksom unna sig när man hoppar runt och är halvinvalid eller hur?


Olika sorters te

Såhär i kalla tiden kan det vara skönt att mysa upp sig i soffan med en god kopp te. Själv har jag fått upp ögonen för det här med löste som man köper över disk i riktigt tebutiker. Det finns ju liksom hur många goda som helst så man vill ju prova så många som möjligt. Fråga gärna de som jobbar där om tips och råd, själv har jag fått en himla massa bra tips och råd.


Har läst runt lite på nätet på vad som är bra med de fyra olika sorterna som finns. Här kommer en liten resumé.



Så nyttiga är de fyra sorterna: Svart te

Svart te

·  Skyddar mot cancer
·  Minskar risken för åderförkalkning

·  Är bra för hjärtat

·  Renar kroppen

·  Stärker immunförsvaret


Så nyttiga är de fyra sorterna: Rött te

Rött te

·  Förebygger cancer

·  Sänker kolesterolhalten

·  Skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar

·  Hjälper mot uppblåst mage

·  Bekämpar infektioner


Så nyttiga är de fyra sorterna: Vitt te

Vitt te

·  Förebygger cancer

·  Kan dämpa feber

·  Motverkar vätskeansamlingar

·  Bekämpar infektioner

·  Stimulerar matsmältningen


Så nyttiga är de fyra sorterna: Grönt te

Grönt te

·  Skyddar mot cancer

·  Sänker kolesterolhalten

·  Bra mot reumatism

·  Skyddar mot alzheimer

·  Stimulerar viktmiskning


Jobb och Lyxsallad

Sådär då var man tillbaka efter en dag på jobbet.

Lagom mör i knät men det var ändå skönt att vara tillbaka för då ligger man inte bara hemma och ha ont, på jobbet tänker man liksom inte på det. Sweet! Dessutom piggar verkligen alla söta barn och kollegor upp en. De är guld värda!


Slog till och med på stor och unnade min favorit just nu. En ost- och skinksallad från pizzerian på hörnet med vitlökssås och en brödbit. Tro det eller ej men den salladen smakar inte som en vanlig sallad som man brukar få på en pizzeria, här är de minsann både ägg, ananas och massa annat mums. Rekommenderas varmt!

Hur har din dag varit?


Lite lunch

Eftersom jag nu för tiden är alldelens för lat för att ta mig till affären blir luncherna numera väldigt spontana och verkligen vad-har-vi-i-kylen?! Hur som haver, idag vart det pastasallad med kalkon. Mums! Självklart alldelens för mycket fetaost, helt i min smak! Dock vart jag inte helt mätt så en knäckemacka med makrill slank ner också.





Hästig förmiddag

Blää vad de här är tråkigt. Tur att jag har snälla nära och kära som skickar söta sms och ringer och frågar hur jag mår. Det piggar upp, var så säkra!


Har i alla fall hunnit med lite småsaker idag. Ni vet såna där saker som är för små för att man ska hinna med i sitt "vanliga" liv. Jag har ju bland annat insett att jag saknar att rida så himla mycket så jag har anmält mig till en massa hästsajter där jag har annonserat att jag kan hjälpa till att rida om någon behöver hjälp.  Dessutom har jag gjort lite
reklam för mitt företag i min presentation på sidorna, alltid nått!


Har blivit rekommenderad att gotta mig i en riktigt bra film. Funderar på att rota fram någon och gosa ner mig i soffan. Stillasittande är bäst har jag kommit fram till, då gör det inte lika ont.


Krykor, Smärtstillande och Smoothie

Då var man tillbaka efter ett besök hos farbror doktorn. Det visade sig att jag har stukat minisken och fått en inflammation där på köpet. Detta resulterar i smärtstillande och krykor i minst en vecka. Kul. Verkligen. Därför lyssnar jag just nu på...



Det gör ont

Lena Philipsson


Nu sitter jag hemma och tröstar mig med världens godaste smoothie, läser Cosmopolitan och tjuvläser bloggar. I mitt stilla sinne hoppas jag att killen förstår som genom tankeläsning att han ska köpa mörk choklad med hallon till mig.

  

Världens Godaste Smoothie


2 dl hallon och blåbär

1 banan

1 dl Vanilj yoghurt


Mixa ihop och vips, så har du någonting riktigt gott i handen!


På väg till akuten

Ohh, jag är en sån klantskalle.


Hade Gympa med barnen på jobbet igår. Vi värmde upp med en lek som heter tjurkärring och jag kunde helt enkelt inte låta bli att vara med.  Blåögd som man är, kastar jag mig in i leken som innebär en del snabba sidledsförflyttningar och tvära kast. PANG säger det plötsligt i knäet när jag böjer mig hastigt ner. Till en början gör det inte så ont. Haltar mest runt och ojar mig lite. Men fram emot kvällen ser jag att knäskålen är ungefär dubbelt så stor som den andra och det gör så ont så jag faktiskt gråter. Så nu ligger jag hemma och väntar på att få gå till farbror doktorn. Det är bara till vårdcentralen men jag tänkte att om det är någonting värre så får jag i alla fall en remiss förhoppningsvis vilket förkortar väntetiden vid akuten. Här snackarna ni med tjejer som varit med förr!


Håll tummarna för att det inte är någonting farligt nu. Vill inte ligga hemma med krykor i flera veckor. Usch!


Tips på Mumsiga Mellanmål

Mellanmål är någonting som många slarvar med, även jag själv. För många skulle inte erkänna att de slinker ner någon påse godis då och då fram emot tre på eftermiddagen när blodsockret är kört i botten. Klart man är sugen på något snabbt, gott och billigt. Dessutom finns de alltid nära till hands.


Det här vill jag dock ändra på. Jag är så trött på att i ren desperation springa in på Ica och hetsäta en påse Gott & Blandat eller en Twix. Aldrig mer!


Istället ska jag försöka bunkra upp med goda nyttigheter hemma, i väskan och på jobbet för att minimera risken för svackor.


Mumsiga Mellanmål


Knäckebröd med makrill i tomatsås.  Lätt, lite kladdigt men gud så gott!


Fullkornsbröd med avokado och keso. Känns seriöst men ändå så lätt att göra. Perfekt för dig som vill glänsa lite extra på jobbet.


Keso med valfri frukt. Går på någon sekund och är lätt att ha med framför datorn och liknande.


Smoothie gjord på vaniljyoghurt, banan och frysta bär. Perfekt när man kommer hem och vill ha i sig någonting riktigt gott efter en tung dag på jobbet eller i skolan.


Goda mixer av nötter finns att köpa i färdiga påsar. Eller varför inte köpa i lösvikt och fördela själv i små påsar, perfekt att ha med sig i väskan!


Potionsförpackade russin är också superbra att alltid ha i väskan eftersom de går snabbt ut i kroppen och piggar upp på en gång.


Stavar med morötter, gurka och paprika är alltid supergott att mumsa på. Känner mig alltid lite extra lyxig när jag gör det. Hacka upp en hel påse med morötter och ha stående i en burk med lock och lite vatten på botten så har du de alltid redo när du blir lite sugen.


Har du några mer braiga tips på mellanmål. Dela gärna med dig!


       


Schlagersnacks

Igår kväll var det inte helt otippat Melodifestival även för min del. Älskar hela cirkusen så det var riktigt roligt faktiskt. För att inte svälta ihjäl här i tv-soffan hade jag bunkrat upp med Brämhults Hallondryck (min nya älskling!) morotsstavar och gurkstavar tillsammans med krämig härligt sour cream and onion dipp. Skulle jag fortfarande vara hungrig fanns en ask med vindruvor också...

Vad är ditt favoritsnackas framför tv:n?

 



Mums säger jag!





 


Mitt matberg

Nu har jag precis kommit hem från Willys där storhandling stod på schemat. Eftersom killen är på möten hela dagen kunde jag strosa runt där i mitt eget tempo utan att ha någon som gnäller likt en femåring om att det är varmt, för trångt, tråkigt och jobbigt.




Såhär såg mitt matberg ut när jag kom hem och packade upp det. Oj. Det ser ju liksom inte så mycket ut där i vagnen...

Det vart i alla fall en del kyckling, några bitar lax, en hel del grönsaker, frukt, makrill i tomatsås, feta ost, leverpastej, mumsigt bröd, mjölk, apelsinjuice med fruktkött, salsasås, balsamvinäger, vitlök, lime, matlagningsyoghurt och ja, en hel del annat. Sedan vart det självklart vaniljyoghurt och en massa frysta bär så att jag kan göra mumsiga smoothies.  


Om ja fick välja tre saker jag inte klarar mig utan när jag lagar mat är det nog vitlök, creme fraiche och coctailtomater.
Man kan göra så mycket gott bara man ha dessa grundsaker hemma.


Är det någon mer än jag som går och tjuvtittar vad andra har i sina vagnar? Jag brukar göra det ganska ofta och då fantiserar jag ihop hur de är som personer. Löjligt - men roligt!


Stegräknare och Sushi - Min dag

Idag hade jag minsann lite sovmorgon. I alla fall i 20 min. Det kan behövas med tanke på att vi ska på en föreläsning i kväll med jobbet mellan 18:00 och 21:00. Jag slutar 17:00 så det blir till att snabbt ta sig hem och äta lite. Som tur var så var jag förutseende och köpte med mig Sushi igår som jag ska äta idag. Mums! Perfekt när man har bråttom eftersom man inte behöver värma eller någonting. Tyvärr kommer jag ju inte hinna med någon träning idag heller. Istället fick stegräknaren följa med till jobbet och planen är att komma upp i minst 10 000 steg. Då har man i alla fall rört på sig lite idag.  


Ha en trevlig dag!


Kära Dagbok...

Mitt tips idag är att i sann mellanstadieanda skriva dagbok. Pallade mig iväg till bokhandeln här om dagen och investerade i en jättefin svart skrivbok.


Jag skriver ett par gånger i veckan dels för att försöka få någon form utav överblick över mitt ätande och min träning. Men också allmänt hur jag mår med jobb, vänner, kärlek och hela baletten. Brukar ofta vara lättare att se det på papper istället för att försöka gissa sig fram. Det blir liksom så uppenbart när man ser det nerskrivet på papper. Det behöver inte vara svårare än ett par rader i veckan.


You gonna love it!



Intervaller för flåsisar

Puh.


Äntligen är man normal igen. Hade en föreläsning i helgen så det var många timmar hemma framför datorburken i förberedelser. Nu är det i alla fall över och man kan pusta ut lite. Tyvärr kommer ju även träningen i skymundan sådana veckor, men men man är väl inte mer än människa...


Idag vart det i alla fall ett konditionspass på gymmet i 30 min. Hatar ju verkligen att springa så intervaller passar mig alldelens utmärkt, då hinner jag liksom aldrig tröttna. När jag dessutom hade ljudboken Linda - Som i Lindamordet av Leif GW Persson vart ju inte saken sämre direkt, man vill ju bara springa ifrån obehagliga mördare och gud vet vad.


Min intervaller:

5 min rask gång
5 min löpning
5 min rask gång
5 min löpning
5 min rask gång
5 min löpning


Med min pinsamma kondition känns det här i benen plus att man år chans att trycka på ordentligt i löpningen eftersom man inte behöver springa så långt. Ska jag jogga går det verkligen i snigeltakt för att jag ska orka.


RSS 2.0