Kändisar har också ångest

Känner du att du har kroppsångest såhär på sommaren.
Jag kan trösta dig med att du inte är ensam! Aftonbladet har minsann snokat reda på några skavanker som kändisarna skäms över.

Keira Knightley
Hatar sin rumpa så mycket att när det är en scen där rumpan måste visas, skickar hon in sin stand-in.
Gud så praktiskt!



Paris Hilton
Denna glammiga brud har ångest över sin fötter, damen i frågas fötter mäter nämligen storlek 43! Inte illa. Detta försöker hon dock dölja genom att ha höga klackar.




Skönt att de inte är bara vi vanliga dödliga som oroar oss över om rumpan ser platt ut eller om just de där skona gör att fötterna ser för långa ut!

Styrketräning utomhus

Puh. Kom precis in ifrån ett styrkepass. Körde rygg och mage ute i trädgården, riktigt skönt att träna ute vill jag lova, rekommenderas!


Hade ju tänkt prova på magprogrammet i tidningen SOLO men övningarna var väldigt konstiga så jag komponerade ihop ett eget istället.


Uppvärmning

10 minuter på motionscykel. Efter 5 minuter kör jag 30 sekunders intervaller för att få igång kroppen. Dock inte på max, bara ca, 75 %.


20 x 3 Situps på pilatesboll

15 x 3 Rygglyft

12 x 3 Bencykel med sneda situps

12 x 3 Ryggcirkel

(Ha ett föremål som väger ca. 1 kg, till exempel en vattenflaska i handen. Lyft sedan ryggen som när du gör ett rygglyft men håller kvar positionen och skickar sedan runt flaskan med raka armar).

12 x 3 Pilates-kliv

(Ställ dig som när du står i plankan med armarna på bollen. Ta sedan ett stort kliv fram med höger ben. Gå sedan tillbaka och gå fram med vänster ben. Riktigt jobbigt för de djupa magmusklerna som hela tiden får jobba för att stabilisera!)

15 x 3 Rygglyft

20 x 3 Höftlyft

30 sek (15 sek vila) x 3 Plankan

  

Det kändes riktigt skönt och behagligt att träna ute. Man får så mycket mer energi! Passet i sig kändes bra och jag känner riktigt hur de bränner i magen såhär i efterhand. Härligt!

Glöm inte ryggen

I brist på annan läsning köpte jag senaste numret av SOLO här om dagen. Helt okej tidning som skriver de mest med glimten i ögat. De hade ett reportage om hur man tränar sig till platt mage. Övningarna såg riktigt kniviga ut, ska absolut prova dem i morrn! Självklart kommer det en redovisning av passet här sen. Dock önskar jag att de hade poängterat vikten av att träna rygg också då detta pass endast hade mag-övningar. Dagens tjejer har sån hysteri att få en platt mage att de toktränar magen och sen glömmer bort ryggen. Resultatet blir att man till slut har så korta och starka muskler i magen att man mer ser ut som Ringaren i Notredam istället för en snygg vältränad tjej. Tyvärr.


Så min uppmaning till er, träna gärna magen men glöm för gud skull inte ryggen, då blir resultatet bäst och snyggast!


Köttsoppa a´la special

Fattig men hungrig och vill slänga ihop någonting snabbt?!
Här kommer en gammal trotjänare som alltid fungerar!

1 burk köttsoppa
1 burk majs
Chilipulver
Cayennepeppar

Koka upp soppan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt sedan majs och kryddor. Låt soppan puttra någon minut. Serveras tillsammans med en skiva gott bröd.

Smaklig måltid!


Våga krydda!

Mitt tips en torsdag som denna är helt enkelt att våga krydda till maten lite extra!

Kryddor som chili, ingefära och vitlök sätter igång förbränningen rejält och de kan ju behövas i dessa sommartider, eller vad säger ni?! Dessutom smakar maten alltid godare när det är lite kryddor i.

Kort sagt, mer kryddor åt folket!

   

Kesoröra med Avokado

1 förpackning minikeso

1 avokado

1 lime


Häll över keson i en lite större bunke, gärna en som har locka. Skiva sedan avokadon i små bitar och strö dem över keson. Dela limen och pressa saften över avokadon så att den håller sig fräsch. Blanda sedan!


Perfekt att ha stående i kylen och slänga på en macka när det börjar kurra i magen!


Bra att ha i väskan

Har du precis som jag en tendens att bli hungrig jämt och ständigt? Gärna sådär i farten när man kanske egentligen inte hinner äta någonting? Risken finns att man istället mumsar i sig en chokladkaka eller en påse godis.

Dagens tips till alla småätare där ute är att ha med en portionsförpackning med russin eller morötter i väskan. Litet, smidigt, kladdar inte och så är det ju faktiskt ganska nyttigt också!

8 förpackningar russin på ICA kostar runt 15:- och 1 påse morötter kostar kring 10:-.
Överenskomligt eller hur?!

    


Ridning är bra träning

Pust, full rulle vart det med hästarna! In och ut i lastbilen och på med skydd, av med skydd, rida fram, skritta av, men gud vad jag har saknat det! Ridning är icke att förakta som träning, ger både bra bålstyrka och benmuskulatur. Dessutom är det mycket statisk träning vilket ger uthålliga och smidiga muskler, me like!

Förkylningen känns bättre så i morgon blir det i alla fall lite träning innan jobbet. Jobbar 15:00-21:00 så då hinner man åka in till stan och springa lite ärenden innan.

Njuter av solen



Idag vart det lite sovmorgon. Vaknade dock dunderförkyld och med mensvärk, man har ju mått bättre... Alltså fick jag hoppa över morgonträningen. Istället tänker jag lägga mig i en solstol med en bok och njuta av det fina vädret.

Dessutom ska jag iväg och rida tre hästar tillsammans med sambons syrra så det går nog ingen nöd på mig idag rent träningsmässigt vill jag lova. Puh.


Frukosten vart nästan den samma som igår.


1 skål med gröt med jordgubbssylt, en banan och mjölk

1 fullkornsmacka med leverpastej och gurka

1 fullkornsmacka med skinkost och gurka

1 glas juice

1 kopp grönt te


Ut och njut mer er nu om ni har chansen!


Matfokus

Hade minsann tänkt mig ett träningspass när jag kom hem men med en hals som är svullen till tusen och med en Kroatien-resa sex dagar bort vill jag inte riskera något.


Istället kurar jag nog ner mig i sängen med en kopp grönt te och en bok. Man vill ju inte bli sjuk och ligga där och snurvla på beachen... Vore ju just snyggt! Istället blir det hård fokus på maten de kommande dagarna så att man ändå kommer att se representabel ut på beachen! Med andra ord, grönt te, mycket frukt och grönsaker och inte mer kolhydrater än nödvändigt blir det framöver.


Må så gott!

Hitta rätt i gymdjungeln

Har du många frågor kring kost och träning?
Känner du att du gärna vill läsa hur andra gör, tycker och tänker eller bara vill få inspiration?

Då kan jag rekommendera en riktigt bra hemsida (förutom min då förstås hehe)

www.gymguiden.se

Riktigt kunnig tjej som driver den och du kan fråga henne om allt mellan himmel och jord gällande kost och träning.

Ta en titt!


Ljudböcker + träning = Kärlek

Svårt att orka dig ut på löparrundan eller långpromenaden?


Ladda din mp3-spelare med en ljudbok! Kan varmt rekommendera alla böckerna med Camilla Läckberg. Man vill aldrig sluta gå, tro mig, man bara går och går och går! Håll hårt på att du bara får lyssna när du tränar. Detta motiverar dig till att träna för man vill ju så gärna veta fortsättningen. Dessutom blir du lite mer bildad samtidigt som du tränar, snacka om att slå två flugor i en smäll!


Träna som Jessica Biel

Idag vill jag passa på att hylla Jessica Biel.

Inga trix och trollerier här inte. Hon menar kort och gott att vägen till en snygg och välmående kropp är att äta mycket frukt och grönsaker och träna varierat. Hon unnar sig dock att svulla och äta onyttigheter som glass och godis på söndagar. Tränar gör hon genom att gå på gym, springa, träna yoga och gå långpromenader med hundarna varje morgon.


Kunde inte ha sagt de bättre själv. Tack god gud för att någon fortfarande tror på den gamla vanliga hela metoden där borta bland glamouren.




Mammas pastasallad

Pasta (gärna fullkorn)
Rädisor
Sallad
Tomat
Gurka
Hot Dog
Ost i tärningar
Majs
Annans
Ägg
Rostade solrosfrön

Det är mycket möjligt att mamma med denna sallad slår något slags rekord i flest antal ingredienser men det är gott vill jag lova. Jag valde att inte skriva några mängder då det är lättast att anpassa efter behag!

Smaklig måltid :)


Dagens matsedel

Idag har det varit full rulle. Jobbat, handlat lite tråkigt-att-handla-men-måste-göras-saker och nu till sist landat här.

Lunch
Färdigköpt kalkonsallad med en bit grovt bröd till

Mellanmål
En banan och en påse minimorötter

Middag
Mammas pastasalld.
Mycket möjligt att jag tog världens största potion, mums!


Morgonpromenad och stora frukosten


6:30 ringde klockan i morse. Usch. Men men, det är bara att bita ihop. Nu i sommar jobbar jag lite extra innan jag drar igång med företaget på allvar i höst.


Morgon startade med en morgonpromenad i 35 minuter.


Sedan var det dags för mitt favoritmål på dagen, frukost!

- Gröt med jordgubbsylt, banan och mjölk

- 1 grov macka med leverpastej och gurka

- 1 hård macka med skinkost och gurka

- 1 glas juice

- 1 kopp grönt te


Nu är jag proppmätt och redo att åka till jobbet.


Ha en bra dag!

 

Mellanmål med Fun Light

Var inne och läste på en fitnessblogg där de tipsade om ett finfint mellanmål som är typiskt inom finessvärlden.
Blanda lätt kesella med valfri fun light, späd sedan med vatten till önskad konsistens.




Låter ju hur gott som helst, måste provas i morgon tror jag bestämt!

Ut med potatis - in med Keso

Trött på att vänta tills potatisen kokat klart? Byt ut kolhydraterna i maten mot keso! Dessutom är du lite extra nyttig. Dock ska man inte alltid göra det då kroppen behöver kolhydrater men ibland kan man ju känna sig sådär svullen och lite runt om magen. Då passar de här perfa!

En riktig delikatess är rökt lax, keso och en himla massa grönsaker som till exempel avokado, grön sparris och paprika. Det fungerar även utmärkt till stekt fisk, en köttbit eller varför inte lite kalkon? Yummi!


Vem är Hälsoinspiratören?

Ska kanske såhär i början passa på att berätta lite om mig själv för ni lär säkert fundera på vad jag är för figur.


Jag är en 22 årig tjej som precis utbildat mig till Idrottskonsulent. Det innebär att man kan arbeta i föreningar, på förbund, företag och liknande med kost, träning, hälsa och idrott i allmänt. Själv har jag startat ett eget företag där jag åker runt och föreläser om bland annat kost, träning för ryttare och tobak.


På fritiden gillar jag att träna, rida, dansa hela natten, resa och umgås med sambo och vänner. Min last här i livet är tjuvlyssnat.se där jag kikar in var och varannan timme och skrattar så att tårarna rinner. Kalla mig lättroad men det är ju faktiskt sjukt roligt! Ibland faller jag även för frestelsen och hamnar under filten framför tv:n med en påse chips, men man är väl inte mer än mänsklig eller hur? ;)


Bra träningsmusik




Jag ska erkänna en sak.

Jag är faktiskt lat. Jag vill vara hurtig och längta efter att få träna men varje gång måste jag ta mig i kragen, hota med saker som att jag aldrig mer få se på Desperate Housewifes och liknande. Då kan jag äntligen palla mig ut och svettas och varje gång blir jag lika förvånad över hur skönt de är efteråt. Varför är man så trög och aldrig lär sig?

Hur som haver, för att motivera mig lite extra så brukar jag proppa iPoden med en massa bra musik.
Just nu lyssnar jag på:

Kat Deluna Feat. Busta Rhymes - Run the show
Får mig snarare att hoppa och studsa runt men det är väl träning de också?

Lasse Lindh - Kom Kampsång
Svensk sommar kan aldrig bli fel!

The White Stripes - Seven Nation Army
Mäktig rocklåt som kan få mig att springa till världens ände.

Coca Cola + grönt te = sant



Coca-Colan kommer i två smaker med olika effekt: Med B-vitaminer och Grönt te.

Coca Cola
håller på att lansera två nya smaker. En med grönt te och en med vitamin B.

Hum...

Någon mer än jag som tycker kombinationen grönt te och Cola känns en smula förvirrande? och läskigt? I mitt huvud blir det kortslutning när man försöker kombinera läsk med grönt te! Nog för att grönt te är sjukt nyttigt men gott, nja... Fast det sägs ju att minus + minus blir plus så varför inte?

Tänker du prova?

Sallad med franska örter

Min kompis Mia tipsade om den här salladen och jag kan villigt erkänna att jag är fast och besatt. Perfekt att bara svänga ihop av det man har hemma. Här kommer dock mitt personliga favorit-innehåll.


2 portioner


1 avokado

1 ask körsbärstomater

Fullkorspasta (valfritt)

Fetaost efter smak (läs: mycket!)

1 Burk crème fraiche franska örter


Koka upp pastan. Hacka avokadon och fetaosten i mindre bitar, dela körsbärstomaterna och blanda sedan samman dem i en skål och blanda till sist i pastan och crème fraiche.


Servera till kyckling, kött eller varför inte blanda i en burk tonfisk?!



Din OS-Favorit?

Som en sann idrottsnörd jag är, kan jag självklart inte låta bli att reflektera över att det faktiskt bara är 32 dagar kvar till OS startar i Beijing. Galet. Självklart kommer jag att sitta klistrad framför tv:n med tv-bilagan i högsta hugg där jag har ringat in exakt vilka lopp, matcher och kval jag ska se. 

Vem är din OS-favorit?! 

     


Kändisarnas kostvanor



I Hollywood finns det både en och hundra olika sätt att rasa i vikt. Charlize Theron till exempel är väldigt noga med att hålla sig mätt hela dagen. Hon äter gärna mycket protein för att hålla sig mätt länge. Dagarna brukar börja med kött och ägg och detta balanseras upp med mycket frukt och råa grönsaker under dagen.

En annan känd dam vid namn Renée Zellwegger rasade snabbt i vikt efter att ha charmat hela världen som Bridget Jones. Hon använde sig utav The Zone Diet  som innebär att man äter 40 % kolhydrater, 30 % fett och 30 % protein. Detta kompletterade hon med riktigt hård konditionsträning.

Vad kan man då lära sig utav detta?


Jo, det lönar sig att hålla sig att äta så att man håller sig mätt länge och konditionsträning är jobbigt, tufft och svettigt men ger garanterat resultat!

Puh, det kostar att ligga på topp!


Våga ta ett skutt!

I kategorin "Hälsotips" kommer jag att tipsa om små saker som gör Din vardag lite nyttigare och hälsosammare. Saker som Du kanske inte ens tänker på.


Dagens tips är att såhär i sommartider passa på att utnyttja småsyskonens, grannens eller kompisarnas studsmatta! Hoppa, slå volter, lek kull eller varför inte sätta på en riktigt bra låt på Mp3:n och bara hoppa järnet?!


Lycka till och hoppa lugnt :)



Hälsoinspiration för Dig

Välkommen!
Här är tanken att Du ska få inspiration angående träning, kost och allmän hälsa. Lite smaskig info om hur kändisarna håller sig i form, goda recept och roliga träningstips. 

Kom gärna med egna idéer, tankar och tips på saker som just Du vill läsa om.

Må så gott!

RSS 2.0