Träna vad DU vill!

Känner du dig omotiverad till att träna?


Mitt tips idag är att all träning är bättre än ingen alls! Har du väl kommit till gymmet, känn efter, vad vill du göra? Kanske en riktigt svettig och lång power walk passar dig bättre än benpasset? Eller du kanske hellre tränar lite extra mage i morgon istället för löpning? Det är ditt val! Jag ser hellre att man går ifrån gymmet med en skön känsla att man har fått göra det man helst ville göra på gymmet istället för de man var tvungen att göra. Dags att sätta sina egna önskemål i första rummet så de så.


Kondition i miniformat

Idag stod det kondition på min agenda.

Dock var jag lagom taggad. Släpade mig dock till gymmet, med viss hjälp av sambon ska erkännas. Väl där var det, som vanligt, riktigt kul och skönt att få svettas riktigt ordentligt. Vart dock inget mastodont-pass. Först vart det 10 min på crosstrainern och sedan 20 minuter på löpbandet.


Nu sitter jag är, nyduschad och nöjd med min insats.


Tränade du något idag?

      


Våga åka pulka!

Mitt tips idag är även de inne på temat vinter.




Åk till närmaste bensinmack eller mataffär och investera i en pulka. Åk sedan till närmaste kulle nära där du bo och åk sedan, mycket, länge, fort, baklänges, upp och ner, tillsammans med någon, ensam, tävla, hoppa i gupp, gina genom skogen och ja allt man kan tänkas göra. Första åken kommer de säkerligen kännas lite ovant men efter ett par åk är du som vilken tioåring som helst och njuter i fulla drag. Tro mig. Våga prova det är galet kul jag lovar!

Benträning i sann 80-tals anda

Igår bar det iväg till gymmet för ett riktigt skönt n. Var minsann längesedan men kände att i sann måndags-anda så ska jag göra en nystart och komma igång med benträningen igen. Speciellt nu när jag inte cyklar varje dag längre.


Började med en power walk på löpbandet i 10 minuter. I ganska högt tempo så att man verkligen blir varm. Sedan vart det framsida-, utsida och baksida lår som tränades i maskiner. Insidan är galet stark redan efter alla år av ridningen så resten behöver liksom komma ikapp lite. Sedan vart det klassiker som benböj, kissande hunden och benlyft som avslutning.  Benlyft är när man ligger på sidan och pendlar med ett ben upp och ner. Tänk 80-tal, svettband och trikåer!


I dag känns det lagom mört i benen. Det finns faktiskt få saker som slår ren och skär träningsvärk. Galet skönt tro det eller ej! Därför kommer jag efter en lite promenad strax parkera mig i soffan framför Ugly Betty och Desperata hemmafruarna, favoriterna!


Vad ska du göra ikväll?


Våga förnya julbordet

Sitter och myser med senaste numret av Fitness Magazine och kollar in lite ny julmat. I vår familj är vi otroligt tråkiga, ni vet köttbullar, prinskorv, sill och hela baletten. Visst det är ju mums och hör till julen men det hade varit gott med någonting nytt som kanske är lite fräschare. Ni vet så att man slipper den där uppblåsta känslan efter julbordet där man svär över att man åt för mycket och man bara måste knäppa upp översta knappen.


Läste om en jättegod efterätt med färsk annans, melon, psysalis och banan gratinerad med passionsfrukt. Man skivar upp allt i glas bara, lätt som en plätt! Lär ju väldigt mums. Nu gäller det bara att övertyga mormor och alla andra om denna  geniala idé. Hum...

Vad vill du förnya på ditt julbord?


Snön är här!

Så har vinter kommit med all sin vackra prakt, härligt!

Det finns få saker som är så mysigt som att vakna upp och det helt otippat är helt vitt utanför fönstret. Därför är dagens tips självklart att man ska bylsa på sig mössan och vantarna och be ge sig ut på en mysig långpromenad. Såg på vädret att de skulle antigen vara snöfall eller sol i hela landet så det finns minsann inga ursäkter nu. Sen är det ju faktiskt helg, all tid i världen med andra ord.


Vi var ute på en långpromenad på nästan två timmar idag, väldigt mysigt och skönt vill jag lova. Varför inte slå en pling till en vän och be om lite sällskap på promenaden förresten?


Lite med ofta - träna som Alicia Keys


Tycker du som jag att Alicia Keys har en riktigt snygg kropp?


Hennes koncept är lika enkelt som genialt. Enligt tidningen Topphälsa är hennes filosofi att träna kort men ofta. 25 minuter fem gånger i veckan räcker. Perfekt för dem som har svårt att pussla ihop vardagen och klämma in träningen! Helst av allt joggar hon så att hon kan få tid för sig själv. Klok kvinna.  


Wavemaskinen

Det vart inget styrkepass idag, är alldelens för förkyld. Suck. Dum årstid dehär!


Istället vart det 25 minuter power walk + 6 minuter på wave-maskinen. Hur cool som helst, det är som åkstilen skejt med skidor. Man står med en fot på varje platta och trycker ut benet snett ner, riktigt jobbigt för rumpa och lår. Dessutom har alla konditionsmaskiner tv så promenaderna blir ju inte tråkigare direkt.


Mardrömsstart på veckan

Ojoj, vilken intressant morgon jag hade idag.

Vaknade, så klart med viss måndagsångest och ville helst bara ligga kvar under täcket. Inte vart det bättre av att termometern visade minusgrader. Hua.

När jag väl byltat på mig alla kläder och ätit min frukost vankade jag ner mot min ståtliga fina cykel. Här startar problem 1. Låset är fryst. Efter visst offrande av kroppsvärme tinar det äntligen och jag trampar ner längst gatan. Då upptäcker jag problem 2. Handbromsen är även den fryst och ligger på mot däcket vilket gör att varje meter man cyklar är som att cykla i dunderuppförsbacke. Halvvägs uppstår problem 3. Jag tycker att cykeln börjar bete sig konstigt och baang, punka på framdäcket. Cykeln får jag nu vackert släpa till närmsta cykelställ 400 meter bort. Sedan får jag, redan dyngsvettig, påbörja min promenad mot jobbet. Dyngsur, lagom glad och 15 minuter för sent vandrar jag in på jobbet, redo att möta en ny vecka.


En bättre start hade man kanske kunnat önska sig...


Kommande vecka

Såhär ser planen ut för kommande vecka:


Måndag:  
Vila

Tisdag: Benpass

Onsdag: Överkroppen

Torsdag: Mage/rygg

Fredag: Vila

Lördag: Core 30 min

Söndag: Power Walk 45 min


Är tjock i halsen. Nu igen. Suck. Planen är att ta en Power Walk i så fall istället för ett pass på gymmet.


Körig vecka

Puh. Vilken vecka!

En hel del jobb med företaget, två middagar och allmänt mycket att göra med jobbet och allt har jag helt enkelt hunnit blogga. Förlåt. Tanken var att inte heller träna utan bara gå minst 10 000 st om dagen. Dock var jag galet imponerad av mig själv när jag har lyckats klämma in två pass på gymmet i veckan plus dans med jobbet i måndags. Lite nöjd faktiskt.

Hur såg din vecka ut?


Orginal på gymmet

Visst är det underbart med dessa original som förgyller våra gym runt om i landet?!


Min favorit just nu är en dam i ca 50 års åldern. Hon har på sig en röd stor t-shirt som det står "Volontär" på. Till detta har hon tights som passerade bäst-före datumet för 24 år sedan. Lägg sedan till ett härligt häng på dem, ett par rosa uppdragna benvärmare och ett par skor. Underbart! Hon glider runt på gymmet och kollar mest på alla andra som tränar.  Så ska jag bli när jag blir gammal.


Ledig dag

Idag stod det minsann vila på mitt schema. Strålande!


Detta firade jag med att bunkra upp med hemlagad pizza, Ugly Betty, Hemmafruarna och färsk ananas. Mums!


Hur gör du för att skämma bort dig själv?


Tips för överlevnad i höstmörkret

Hösten har knackat på våra dörrar och vips är det kallt, ruggigt och allmänt otrevligt tycker många. Här kommer några tips för att klara sig igenom höstmörkret utan att gå i ide.


Fruktfrossa!

Frossa i vitaminer, färgglad frukt som ananas, mango, äpple, satsumas, apelsiner, kiwi, meloner jag ni väljer själva.


Se ljuset!

Tänd ljus. Överallt. Själv har jag kommit på den ultimata starten på dagen. Jag tänder nämligen ett värmeljus som doftar kanel på toaletten. Helt plösligt är det gaska mysigt att stå där och sminka sig.

Lurva in dig!
Passa på att shoppa loss bland mysiga koftor, gosiga vantar, coola mössor och lurviga skor. Varmt, mysigt och helt rätt i modevärden. Tjohoo!


Finn ljus!

Passa på att ta en promenad på lunchen så att du får lite sol. Ingen blir glad av att vandra runt i ett ständigt mörker. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att visa upp din nya höstgarderob för alla andra.

         


Din träningstid

Puh.
Nu är allround-passet avslutat. Tid tog det också, 90 minuter faktiskt! jag som hellre tränar ofta och men kortare tid. Med uppvärmning och allt är den ultimata träningstiden för mig ca 45 minuter. Tränar jag mer så blir jag uttråkad men tränar jag mindre känner jag inte att jag inte har tagit ut mig. Om det inte är ett konditionspass förstås, då orkar jag absolut inte mer än 30 minuter haha.

Jag tycker det är viktigt att hitta sin ultimata träningstid så att passet varken kännas fjuttigt eller matathon-långt. På så sätt hittar man en bättre balans i sin träning.

Hur länge tränar ni?


Plan för veckan

Synden straffar sig själv uppenbarligen då jag nu sitter här bakfull OCH med en förkylning på G. Kul. Men jag antar att jag förtjänade den.


Därför ser planen för veckan lite annorlunda ut då jag måste planera för både en frisk Sandra och en mindre frisk Sandra.  Det är i alla fall bra för då kan jag inte skylla på att jag bli sjuk, eftersom jag har en plan B. Tänka sig, ibland är jag inte så dum trots allt!


Måndag:
Allround-passet med extra mage
Plan B: Yoga


Tisdag:
Vila


Onsdag:
Löpning 30 minuter
Plan B: Power Walk 45 minuter


Torsdag:
Allround-passet
Plan B: Power Walk 30 min


Fredag:
Bortrest


Lördag:
Bortrest


Söndag:
Yoga 90 minuter



Hur ser din vecka ut?


En smula ångest

Lyckades inte palla mig iväg till i gymmet i torsdags. Typiskt. Det var så mycket att göra med middagen vi höll i lördags, vi satt telefonen halva natten med sambons pappa för att planera alla rätter hit och dit. Usch, jag som verkligen mässar om att man ska prioritera träningen.


Men men, ny vecka och nya möjligheter. Jag kan ju i alla fall inte göra de ogjort så vad sjutton.


Hur som haver, middagen vart riktigt lyckad faktiskt. Även fast mitt huvud inte tycker det idag. Hum. Undrar varför. Men man måste ju faktiskt roa sig då och då också eller hur?!

Vad hände för roligt hos dig i helgen då?


RSS 2.0