Kondition eller styrka?

Nu sitter jag på jobbet och har lite rast.

Som jag gissade kom träningsvärken som ett brev på posten efter gårdagens ridlektion.

Ska dock palla mig iväg till gymmet när jag kommer hem. Får se om det blir styrka eller kondition, kan inte bestämma mig!


Styrka är passet som PT:n tog fram till mig. Detta pass kommer att träna igenom hela kroppen vilket är skönt att få så man känner att alla muskler har jobbat.


Kondition blir det intervaller i ca. 30 minuter. Blandar snabb löpning med gång. Detta blandar med, fem minuter med varje del i 30 minuter. Riktigt kul faktiskt för man hinner inte tröttna!


 Dock känns magen en smula otränad just nu så jag tror att det lutar till att det blir en kombination. Kondition + mage. Kände igår på ridningen att musklerna där inte var vad de en gång har varit.


Vad tycker ni är roligast att träna, styrka eller kondition?

      


En annorlunda date

Tipset idag är enkelt.


Nästa gång du ska träna, släpa med dig pojk- eller flickvännen, bästa kompisen, hon den trevliga på jobbet, mamma eller varför inte brorsan till gymmet. Man får tid att umgås med någon man tycker om, utan att det blir för mycket bullar på ett café eller ett snabbsnack i pausen på idol. Ni kommer bli gladare, trevligare och snyggare, vad mer kan man begära av en date med en god vän?!


Veckoplan

Ojoj, här är det full rulle!
Förra veckan hade jag mina två första föreläsningar med mitt företag, nervöst värre! Dock hade jag riktigt sköna elever på Tunboskolan och sjukt trevliga ridungdomar i Eskilstuna så det kunde inte ha gått bättre. Sen är man självklart alltid lagom hård kring sin egen insats men vad sjutton...

Den här veckan kommer gå galet fort kan jag gissa.

Måndag: Axlar / rygg-pass 45 minuter
Tisdag: Ridning 60 min
Onsdag: Hela-kroppen-pass 60 min
Torsdag: Packa
Fredag: Åka till Västerås
Lördag: Ridning 60 min + middag för 20 personer
Söndag: Åka tillbaka till Stockholm

Hur du får en kropp som Sienna Miller

Alltid funderat på Sienna Miller får den där kroppen?




Har snokat runt på lite hemsidor och nu vet jag hemligheten.


Sienna helgonförklarar inte någon särskild diet utan använder istället sitt sunda förnuft. Inga onödiga kalorier och framförallt lagom stora portioner. Ät tills du är mätt och inget mer. Dessutom har jag luskat reda på att om man äter på blå tallrikar så minskar det aptiten! Skröna eller sanning? Prova själv!


Åter Sienna nu då. För att hålla kroppen svarvad och vacker så tränar hon rep-yoga för att forma höfter och lår. Enligt henne själv så gör hon inte detta för att bränna fett utan mer för att stretcha och forma och kroppen. Helt rätt tänkt tjejen! Det är ju faktiskt så att även om man är smal så liksom försvinner det om man är stel och orörlig.

Dock kom jag just på en sak. Har inte hon fött barn? Tveksam på att man kan få tillbaka en sån där platt fin mage om man inte tillbringar många timmar på gymmet eller en pilatesboll. Men hon kanske har generna som vi andra skulle kunna döda för.


Skriv kontrakt och gå ner i vikt

Läste i tidningen ToppHälsa om ett bra sätt att gå ner i vikt på.

Det handlar om en tjej, Anna, som alltid har varit överviktig. En dag när hon ställde sig på vågen och den visade den högsta noteringen hittills fick hon nog! Hon skrev helt enkelt ett kontrakt med en kompis som var elitidrottare att hon skulle träna mer och äta sunt.  Detta vart en kanonbra sporre eftersom hon självkart lite ville svika sin kompis.

Med hjälp av Viktväktarnas mat så fick hon ordning på sin kost och hon poängterar att hon var stenhård mot sig själv. Att det handlar om att helt enkelt bestämma sig och hålla sig till planen.

Kanon bra!


Vad vi lär oss av detta:

- Bestäm dig!

- Låt kompisar peppa och inspirera dig!

- Håll dig till planen!


PT-passet alias Skämtet

Hej, Hallå och Goddag!


Nu börjar min finfina medicin värka så nu gör jag äntligen någonting annat att sova, strålande!

I tisdags var jag på introduktionen på gymmet. Visserligen var jag ju inte kry men behövde verkligen hjälp med mina knän och de har inte så många tider direkt så det var bara att vackert palla sig dit. Dock vart jag en smula besviken... 



Vi gick igenom hur jag ska träna hela kroppen och jag berättade att jag tränat ganska mycket innan, ändå fick jag ett väldigt basic program. I vanliga fall kör jag ca tre muskelgrupper åt gången och mycket fria vikter och balansboll för att koppla in fler muskler. I mitt nya program så jag träna samma program varje gång förutom när jag kör kondition. Jag vet inte men är de bara jag som tycker de låter konstigt att man kör hela kroppen i varje pass när man ändå tränar tre till fyra gånger i veckan? Dessutom är det bara i maskiner. Såå tråkigt ju. Hum... Aja, jag ska ge det här någon månad så får vi se, annars får jag helt enkelt be henne göra om det. Inte vart de bättre av att sambon kom hem med ett skitbra program som han fick av sin PT. Men jag är inte bitter. Nej inte jag inte. Puh.


Någon mer som tränar med ett program som en PT har gjort? Hur funkar de för er?





Svettas gjorde jag i alla fall fast vi bara provade!

Totyrmetoder för sladden

Ursäkta den dåliga uppdateringen men vårt internet har inte velat vara med. i går hotade vi dock med diverse tortyrmetoder så som vi ska doppa sladden i kallt vatten tills den börja fungera och liknande. Sladden verkade dock har tagit våra hot på allvar då jag sitter här och skriver till er idag igen.

Tyvärr ligger jag dock nedbäddad här hemma, sjuk och tråkig. Verkligen dötrist...

Någon som har något bra förslag på aktivitet för en sjukling?


Istället för smör

Har du smör på din macka för att de är gott eller för att osten eller skinkan ska hållas på plats?
Tillhör du den senare kategorin så kan du byta ut smöret mot ett hälsosammare alternativ.

Varför inte testa att bre din macka med...

Hummus
Mosad avokado
Mjukost
Färskost


            

Kolla, kändisarna äter!

Är du trött på smala kändisar? Är du skeptisk till att de faktiskt följer alla sina dieter?
Då har jag hemsidan för dig! Detta är en hemsida som lägger ut bilder på kändisar som äter junkfood. Äntligen kan vi inse att de faktiskt är mänskliga och precis som oss blir sugna på Donken och pizza då och då.

www.celebrities-eating.com


Håll koll på vad du stoppar i munnen

Är du nyfiken på vad på vad du egentligen stoppar i dig på en dag?

Tipset idag är att skriva matdagbok! Ta en skrivbok eller gör plats i kalendern där du skriver ner allt du stoppar i dig under dagen. Håller själv på med det just nu och har kommit fram till att jag äter en hel del mackor, trots att jag ansåg att jag inte alls gjorde det eftersom jag inte åt dem till frukost. Glömde totalt bort dem som jag äter mitt på dagen. Hum... Intressant.  Har även kommit fram till att man kanske borde pilla i sig ett par fler frukter om dagen. Japp, det ska jag göra. Heja!


Nu är jag nyfiken på vad DU upptäckte!


Frustrerande mellanläge

Just nu är jag i det där mellanläget. Ni vet, lite halvsjuk men inte så sjuk att man får vara hemma och lata sig, Man bara går runt och är lite risig hela tiden och framför allt, man orkar inte träna! Snacka om frustrerande... Mööög! Som tur var köpte jag de två första böckerna i serien om Gossip Girl så jag har i alla fall någonting att gotta mig i så länge.


RSS 2.0